Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας στο Μπορντό – Αρρώστησαν 25 άτομα – Οι 11 στο νοσοκομείο

 Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας στο Μπορντό – Αρρώστησαν 25 άτομα – Οι 11 στο νοσοκομείο

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θάνατου μιας νεαρής γυναίκας που κατανάλωσε σαρδέλες σε γνωστό εστιατόριο της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να προσβληθεί από αλλαντίαση. Συνολικά τουλάχιστον 25 άτομα αρρώστησαν και όλοι τους είχαν φάει στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι διαγώστηκαν με αλαντίαση είχαν καταναλώσει σαρδέλες στο πολύ γνωστό εστιατόριο, ενώ 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Από την εισαγγελία του Μπορντό έχει ξεκινήσει πλέον έρευνα σε βάρος των ιδιοκτητών του καταστήματος εστίασης, για φερόμενη ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ακούσιες σωματικές βλάβες και πώληση τοξικών τροφίμων.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και επιβεβαίωσαν την παρουσία αλλαντίασης τύπου Β στο πιάτο – κάτι που σημαίνει ότι η μόλυνση θα μπορούσε να προέρχεται είτε από «καρύκευμα που συνδέεται με την προετοιμασία του πιάτου», είτε από εξωτερικό χειρισμό, όπως «βρώμικα χέρια».

Σύμφωνα με την Irish Mirror, 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 8 στη Γαλλία, ενώ οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 έτη και πρόστιμα από 45.000 έως 60.000 ευρώ σε περίπτωση καταδίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, ο πελάτης του δεν είχε καταλάβει τι πήγε λάθος, ενώ ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τις οδηγίες των κατασκευαστών των σκευών που χρησιμοποίησε για την συντήρηση των σαρδελών.

Σχετικά Άρθρα