ΓΕΕΘΑ: Πώς έγινε το τρομακτικό δυστύχημα με την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη

 ΓΕΕΘΑ: Πώς έγινε το τρομακτικό δυστύχημα με την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη

Μετά από τεράστια καθυστέρηση και ενώ τα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς Ελληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι τρία μέλη τελικά έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το alarabiya «το «φρικτό» δυστύχημα άφησε επίσης 15 τραυματίες, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα διάσωσης κατευθυνόταν προς τη Ντέρνα, την παράκτια πόλη της Λιβύης που επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, όταν συνέβη το δυστύχημα. Το λεωφορείο λέγεται ότι ανατράπηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και στη συνέχεια έπιασε φωτιά. Τέσσερις από τους δεκαεννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Συνολικά από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, καθώς το όχημα των σωστικών συνεργείων συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια λιβυκή οικογένεια, σύμφωνα με τον Τζαλίλ. Τρία από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν επέζησαν από το ατύχημα, ενώ τα άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με το Reuters, «Τέσσερα μέλη ελληνικής ομάδας διάσωσης καθ’ οδόν προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Derna και τρία μέλη μιας λιβυκής οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης. Δεκαπέντε από την ελληνική ομάδα διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλίλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο από την οικογένεια της Λιβύης ήταν επίσης κρίσιμα, είπε».

Σχετικά Άρθρα