Μητσοτάκης για Τουρκία: ”Η Χάγη είναι πολύ μακριά – Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπαίνουν στο τραπέζι”

 Μητσοτάκης για Τουρκία: ”Η Χάγη είναι πολύ μακριά – Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπαίνουν στο τραπέζι”

Εξαιρετικά θετικό γεγονός ότι έχουν αποκατασταθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε ανώτατο επίπεδο με την Τουρκία, απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά. Η Ελλάδα δεν άλλαξε την στρατηγική της απέναντι στην Τουρκία. Όταν διαφωνούμε φροντίζουμε να μην φτάνουμε στα άκρα και να έχουμε εντάσεις.

Η Χάγη είναι πολύ μακριά ακόμα, είπε και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπαίνουν στο τραπέζι ξεκαθάρισε.

Τα ζητήματα της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Κυριαρχίας δεν θα μπουν ποτέ στο τραπέζι από εμένα. Τα ζητήματα για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι ζητήματα που θα συζητήσω με την Τουρκία.

Η Τουρκία πρέπει να κάνει βήματα προς την ΕΕ και να είναι συνεργάσιμη στο ΝΑΤΟ. Επειδή εμείς ακολουθήσαμε μία αποτελεσματική πολιτική τα τελευταία χρόνια, η προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη, περνάει μέσα από τις σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα ακόμα όπλο που έχουμε στα χέρια μας, ανέφερε.

Έχουμε να διαχειριστούμε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, δεν θα λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Να συμφωνήσουμε πολιτισμένα για το πού διαφωνούμε. Να μην οδηγεί σε ρητορική επεκτακτική και σε ένταση στο πεδίο. Τα υπόλοιπα μετά τη συζήτηση με τον κ. Ερντογάν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα