Κάρπαθος: Διάσωση 79 προσφύγων και μεταναστών – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου

 Κάρπαθος: Διάσωση 79 προσφύγων και μεταναστών – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων – μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο και άμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή και διάσωση εβδομήντα εννέα συνολικά αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Περιπολικό πλοίο με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προκειμένου μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. ν. Λέρου, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος, κενό επιβατών οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού και του ιδιωτικού σκάφους «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ.Δ. 24 στον λιμένα Καρπάθου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Σχετικά Άρθρα