Εσωκομματικές ΣΥΡΙΖΑ: Τι ώρα σταματά η ψηφοφορία – Τότε θα βγουν τα αποτελέσματα

 Εσωκομματικές ΣΥΡΙΖΑ: Τι ώρα σταματά η ψηφοφορία – Τότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο φαίνεται πως είναι η συμμετοχή των πολιτών που αποφάσισαν να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ουρές να παρατηρούνται έξω από τα εκλογικά κέντρα. Στις 8 το βράδυ θα κλείσουν οι κάλπες ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από το πρωί που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα η προσέλευση ήταν μεγάλη και έως τις 4 το μεσημέρι οι πολίτες που ψήφισαν για τον νέο πρόεδρο ξεπερνούν τους 86.000, με πάνω από 19.500 νέα μέλη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεπεράσουμε και τους 120.000 ψηφοφόρους.

Τι ώρα τα αποτελέσματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάλπες με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό είναι να κλείσουν στις 8 το βράδυ και δεν υπάρχει κάποια απόφαση για παράταση. Έτσι, αν ακολουθηθεί ο προγραμματισμός, τότε τα αποτελέσματα για τον νέο πρόεδρο θα τα έχουμε περίπου στις 11 το βράδυ.

Αν δηλαδή προκύπτει νέος πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, ή αν πάμε για β’ γύρο την επόμενη, 24 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα θα προσμετρώνται με το τάμπλετ, όπως και στις εθνικές εκλογές.

Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οριστεί πάνω από 500 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17, οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Επισημαίνεται πως για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον iSyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα