Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν περισσότεροι από 146.000, πάνω από 40.000 τα νέα μέλη – Τα μηνύματα των υποψηφίων

 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν περισσότεροι από 146.000, πάνω από 40.000 τα νέα μέλη – Τα μηνύματα των υποψηφίων

146.635 άνθρωποι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαδικασία σε κάποια εκλογικά κέντρα να κλείνει λίγο μετά τις 22:00, αφού η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ωστόσο, όπου υπάρχει ουρά και άνθρωποι που περιμένουν, προβλέπεται να ψηφίσουν κανονικά και μετά τις 9.

Πέντε είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης: η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και 146.000 προσήλθαν στη διαδικασία, με πάνω από 40.000 να εγγράφονται σήμερα ως νέα μέλη για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν ηλεκτρονικά.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα έχουν «λευκό καπνό» για τον νέο αρχηγό ή αν θα χρειαστεί να πάμε και για δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίο.

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις 11 το βράδυ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα συν 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τις 140.000.

Τέλος ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Στην Κουμουνδούρου πλέον εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα φθάσει ενδεχομένως και θα ξεπεράσει τις 150.000. Με τη μεγάλη αυτή συμμετοχή και τη μεγάλη εγγραφή νέων μελών το αποτέλεσμα -που θα γνωρίζουμε τα μεσάνυχτα- καθίσταται ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2022, όταν ήταν μοναδικός υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν προσέλθει στις κάλπες 152.000 ψηφοφόροι.

Τα μηνύματα των υποψηφίων

Έφη Αχτσιόγλου: “Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Σε δήλωση της το φαβορί των εσωκομματικών εκλογών ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου. Σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιστρέφει δυναμικά και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημά τους. Στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στέφανος Κασσελάκης: “Με τον Αλέξη και για τον Αλέξη”

“Με τον Αλέξη και για τον Αλέξη” δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προσερχόμενος να ψηφίσει στο Περιστέρι.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, έριξε την ψήφο του.

«Πάμε να πάρουμε τη χώρα πίσω» δήλωσε ακόμη μπροστά στο πλήθος που τον υποδέχθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο.

«Αύριο πρέπει να οργανωθούμε, να ενωθούμε και να κερδίσουμε» τόνισε δε.

«Υπομονή, υπομονή, αξίζει τον κόπο» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς”

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία, που έχει στηθεί σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του. «Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Νίκος Παππάς: “Η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία”

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης» ανάφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Παππάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για πολύ μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στις 12:50 είχαν ψηφίσει 55.000 άτομα, με πάνω από 12.000 νέα μέλη.

Τζουμάκας: “Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Καλώ τα μέλη μας αλλά και κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να αλλάξουμε πορεία. Γιατί έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος Πολιτικής και Κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την Πολιτική και την Οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της Πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος Εναλλακτικής Λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Σχετικά Άρθρα