Ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη: Μέλη της ελληνικής αποστολής τραυματίστηκαν σε τροχαίο

 Ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη: Μέλη της ελληνικής αποστολής τραυματίστηκαν σε τροχαίο

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη η ελληνική αποστολή που μετέβη στην Λιβύη για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα κάποια μέλη της να τραυματιστούν.

Σε ετοιμότητα το ΥΕΘΑ της χώρας μας μετά την είδηση ότι τραυματίστηκαν μέλη Ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή της χώρας αποτελούμενη από γιατρούς και ενώ βρισκόταν στη Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο.

Από το τροχαίο είναι άγνωστο -για την ώρα- πόσα άτομα τραυματίστηκαν, πηγές ωστόσο του ΥΕΘΑ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός.

Ωστόσο, δόθηκε εντολή να φύγει και δεύτερο C-130 και να βρεθεί στη Λιβύη για την όποια επιπλέον βοήθεια χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το τροχαίο

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα