Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε του Κλέιν με ανατροπή

 Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε του Κλέιν με ανατροπή

Την πρώτη νίκη στην Ελλάδα χάρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στη Σλοβακία, μιας και κέρδισε τον αγώνα κόντρα στον Λούκας Κλέιν ο οποίος αποχώρησε στο τρίτο σετ λόγω τραυματισμού (είχε προηγηθεί ο Σλοβάκος με 1-0). Έτσι, η Εθνική ισοφάρισε 1-1 τη Σλοβακία στο tie.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στον κόσμο) ισοφάρισε σε 1-1 στο tie για την Ελλάδα απέναντι στη Σλοβακία στο Davis Cup, με τον Λούκας Κλέιν να προηγείται αρχικά αλλα τελικά να αποχωρεί από το παιχνίδι στο 4-0 του τρίτου σετ, λόγω τραυματισμού.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες θα κερδίσει και το tie, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers το 2024.

Από πολύ νωρίς στον αγώνα οι δύο τενίστες ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τα δύο πρώτα σετ οδηγήθηκαν στο tie break.

Στο πρώτο ο Κλέιν πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 5-0 και τον Τσιτσιπά να μειώνει με τρεις σερί πόντους για το 5-3. Τελικά, ο Σλοβάκος άντεξε στην πίεση του Έλληνα τενίστα έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ. Πλέον ο Νο5 στον κόσμο έπρεπε να κατακτήσει το 2ο σετ.

Και το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς είχε στο πλευρό του το ελληνικό κοινό, το οποίο φώναζε ρυθμικά “ΕΛΛΑΣ” και “Τσιτσιπάς”. Αν κι ο Σλοβάκος προηγήθηκε αρχικά με 2-0, ο Έλληνας τενίστας με τρεις σερί γκέιμ έκανε το 3-2. Ο Κλέιν ισοφάρισε και το πάλεψε, αλλά ο Νο5 στον κόσμο ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Σλοβάκος αγωνίστηκε με δυσκολίες καθώς είχε ενοχλήσεις, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-0, και εν τέλει ο Κλέιμαν αποχώρησε λόγω του τραυματισμού του.

Σχετικά Άρθρα