Μητσοτάκης στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης: ”Θα «τρέξουμε» για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”

 Μητσοτάκης στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης: ”Θα «τρέξουμε» για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”

Το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στην πόλη λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το έργο αποκατάστασης του δεύτερου ορόφου του πνευμονολογικού τμήματος του Νοσοκομείου, το οποίο πέρυσι είχε καταστραφεί από πυρκαγιά.

Σημειώνεται πως το έργο που υλοποιήθηκε μέσα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης παραδίδεται αύριο προς χρήση και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα προτάξει τα θέματα της Υγείας έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η δήλωση του αρμόδιους υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε μέρα με την ημέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία και τελικά να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό» όπως επίσης πως «παρέλαβα έναν με φάκελο με όλες τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες για την υγεία, το εθνικό σύστημα, με στόχο να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης».

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα να επισκέπτομαι το νοσοκομείο Παπανικολάου για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο, την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, η οποία είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά, το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα