Θεσσαλονίκη: Αντικυβερνητική πορεία στον απόηχο των καταστροφών

 Θεσσαλονίκη: Αντικυβερνητική πορεία στον απόηχο των καταστροφών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη και της επικείμενης ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Πορεία ενάντια στην άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μετά τις καταστροφές που έπληξαν τους τελευταίους μήνες τη χώρα, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, με κεντρικό σύνθημα «η πολιτική που καίει και πνίγει τις ζωές μας δεν διορθώνεται, ανατρέπεται», μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται για τη σημερινή εξαγγελία μέτρων στη ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι προτεραιοποιεί το «αντεργατικό» νομοσχέδιο, κατάργηση της δωρεάν παιδείας και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η πορεία θα κινηθεί στις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Τσιμισκή με προορισμό το Βελλίδειο όπου θα δώσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 25 νεκροί από τις πυρκαγιές, μέσα σε αυτούς και 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ενώ δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι από την εγκληματική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. 12 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τεράστιες εκτάσεις πνιγμένες κάτω από βούρκο και λάσπη», αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία ακολουθεί διακριτικά την πορεία με διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν τοποθετηθεί φραγμοί από κλούβες της ΕΛΑΣ στα στενά.

Νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σχετικά Άρθρα