Επέμβαση στον σωληνωτό μαστό: Πότε είναι ακατάλληλη… λόγω αισθητικής – Κορυφαία διάκριση στην Ολυμπιάδα του ISAPS

 Επέμβαση στον σωληνωτό μαστό: Πότε είναι ακατάλληλη… λόγω αισθητικής – Κορυφαία διάκριση στην Ολυμπιάδα του ISAPS

Ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και για την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, το ολυμπιακό μετάλλιο που απονεμήθηκε στον Πλαστικό Χειρουργό, Ευάγγελο Κεραμίδα, για την πρωτοποριακή, συνδυαστική τεχνική του στη διόρθωση του σωληνωτού μαστού, στο πρόσφατο παγκόσμιο Συνέδριο του ISAPS!

Ειδκότερα, η φετινή, πρώτη Ολυμπιάδα της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (International Society of Aesthetic Plastic Surgery – ISAPS), του κορυφαίου οργανισμού παγκοσμίως στον τομέα της Ασθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής, έδωσε νέο παλμό στο συνέδριο-θεσμό με το διαγωνιστικό της χαρακτήρα και τη διοργάνωσή της στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο 1ο ISAPS Olympiad Athens World Congress -στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023- συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 Πλαστικοί Χειρουργοί από 90 χώρες, για να παρακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής, μέσα από τις πρωτότυπες εργασίες επίλεκτων συναδέλφων τους και εμπνευσμένες παρουσιάσεις από τους πιο έγκριτους Πλαστικούς Χειρουργούς παγκοσμίως.

Στο κλείσιμο της Ολυμπιάδας έλαβε χώρα η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες στην ψηφοφορία σε κάθε κατηγορία, στους Ολυμπιονίκες της διοργάνωσης!

Η Ελλάδα Ολυμπιονίκης στο ISAPS Olympiad Athens World Congress

Το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο, στην κατηγορία για τις επεμβάσεις στο στήθος, η εξαιρετικά σημαντική αυτή επιβράβευση, απονεμήθηκε στον Πλαστικό Χειρουργό, Ευάγγελο Κεραμίδα για την παρουσίαση της επιτυχημένης signature τεχνικής του για τη διόρθωση του σωληνωτού μαστού, με τίτλο:  A  Simple  Classification and a OneStage  Correction  of  Hypoplastic  Tuberous  Breast  With  the  Muscle  Splitting  Dual  Plane  Breast  Augmentation  Technique,  Round  Silicone  Implants,  and  the  Northwood  Index”.

Απαντώντας στοlibre, για ποιο λόγο η διόρθωση του σωληνωτού μαστού αποτελεί πρόκληση για έναν Πλαστικό Χειρουργό, ο κ. Κεραμίδας επεσήμανε τα εξής:

·         «Ο σωληνωτός μαστός είναι μια ανατομική εκ γενετής ανωμαλία του σχήματος των μαστών. Τα ποσοστά του σωληνωτού μαστού είναι χαμηλά στο γενικό πληθυσμό. Συχνά, όμως, οι ασθενείς που δεν γνωρίζουν ότι έχουν σωληνωτό μαστό καταφεύγουν σε ακατάλληλες επεμβάσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και μελέτες σε 2.000 ασθενείς που προσήλθαν για αυξητική στήθους, το ποσοστό των εν αγνοία πασχόντων από σωληνωτό μαστό άγγιζε το 33%,  ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Έτσι, συνήθως, ζητούν λανθασμένα αυξητική ή ανόρθωση στήθους. Ο σωληνωτός μαστός απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τις καθιερωμένες».

-Ποια είναι η δική σας συνταγή της επιτυχίας στην αντιμετώπιση αυτού του ανατομικού προβλήματος, που σας απέφερε το Ολυμπιακό Μετάλλιο στο πρόσφατο Συνέδριο του ISAPS;

·         «Είναι σημαντική για τη σωστή αντιμετώπιση του σωληνωτού μαστού η ακριβής διάγνωση πριν η ασθενής μπει στο χειρουργείο. Για να γίνει αυτό, απαιτείται καλή γνώση του προβλήματος και εμπειρία από τον Πλαστικό Χειρουργό. Μελέτη, εμπειρία, εφαρμογή και τελειοποίηση μίας σειράς εξειδικευμένων τεχνικών που εφαρμόζουμε συνδυάζονται κατάλληλα και ανάλογα με το περιστατικό που έχουμε, ώστε να επιτύχουμε καλή έκπτυξη του κάτω μέρους του στήθους. Η παρουσίαση της συνδυαστικής μας τεχνικής, αλλά και το αρμονικό και άριστο αισθητικά όσο και ασφαλές αποτέλεσμα που επιτυγχάνονται με τη μέθοδό μας, έγιναν δεκτά με  ενθουσιασμό από το επιστημονικό κοινό του Συνεδρίου».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Ευάγγελος Κεραμίδας συμμετείχε στο Συνέδριο και με δεύτερη ομιλία, με τίτλο:  A  Novel  Technique  for  Perfecting  Aesthetic  Results  in  Abdominoplasty:  The  Greek Line Technique, με την οποία παρουσίασε μια νέα τεχνική στην κοιλιοπλαστική που εφαρμόζει ο ίδιος. Σκοπός της τεχνικής αυτής, δεν είναι απλώς μια επίπεδη κοιλιά, αλλά μια κοιλιά που να έχει όλα τα ανατομικά χαρακτηριστικά που δίνουν στην κοιλιακή χώρα τη νεανική της εμφάνιση, όπως η μέση γραμμή να είναι ευδιάκριτη (Champagne Groove/Greek Line Technique) καθώς και η πλάγια γραμμή και η καμπυλότητα της μέσης που προσφέρουν ασύλληπτη κομψότητα. 

Σχετικά Άρθρα