Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε ενώ νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα: “Μας είπαν ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε συχνά το νοσοκομείο”

 Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε ενώ νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα: “Μας είπαν ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε συχνά το νοσοκομείο”

Την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα επιβεβαίωσε η νεκροψία- νεκροτομή που έγινε στην 20χρονη φοιτήτρια η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, την ώρα που ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής, ξεσπά και καταγγέλλει τη συμπεριφορά μερίδας του προσωπικού.

«Δεν ήταν πάντα εύκολη η επικοινωνία με τους γιατρούς»

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;», διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση πως τόσοι γιατροί δεν είδαν κάτι, ο κ. Μερεός είπε χαρακτηριστικά πως «δεν γνωρίζω, φαντάζομαι πως οι γιατροί είδαν το κορίτσι. Είχαμε μία επικοινωνία μαζί τους, όχι πάντα εύκολη το έχω ξαναπεί αυτό, κάποια στιγμή μας είπαν και ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε τακτικά στο νοσοκομείο, η γυναίκα μου δηλαδή. Δεν έχω λόγια να πω κάτι».

Σε ερώτηση για το αν το άτυχο κορίτσι αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ο κ. Μερεός ξεκαθάρισε πως «το παιδί μου ήταν υγιέστατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ποτέ. Ήταν ένα κορίτσι που ”έσκαγε” από υγεία»

Σημείωσε ότι, ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους. «Να τρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν δεν είναι καλά, γιατί εμένα με ξεγέλεσαν», ανέφερε ο κ. Μερέος στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή.

Αναπάντητα ερωτήματα από τη νεκροψία

Την ίδια ώρα η νεκροψία δεν απάντησε σε σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της 21χρονης και τον θάνατο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Τι είπε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη είναι ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροτομή.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Θέλουμε να δούμε πως η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση ο προβληματισμός παραμένει και πρέπει να υπάρξει λεπτομερής εικόνα ώστε να μην μείνει η παραμικρή σκιά.

Σχετικά Άρθρα