Πλημμύρες στη Θεσσαλία: 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 187 λοιμώξεις αναπνευστικού – Ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

 Πλημμύρες στη Θεσσαλία: 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 187 λοιμώξεις αναπνευστικού – Ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Εξετάζονται δε, δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση.

Όπως ανακοινώθηκε έχουν γίνει 9.864 οριστικές αιτήσεις και 3.990 προσωρινές αιτήσεις για αποζημιώσεις. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη καταβολή για την οικοσκευή ύψους 6.000 ευρώ.

Πρόκειται για κονδύλι 25,6 εκατ. ευρώ που μοιράστηκε σε 4.470 νοικοκυριά, χωρίς αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα arori.gov.gr. Έγινε μέσα διασταυρώσεων και θα ακολουθήσει αυτοψία.

Τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε ότι σήμερα έγινε η τρίτη διανομή για προστατευτικό εξοπλισμό σε πολίτες. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έπονται παρεμβάσεις για να μειωθεί η μολυσματικότητα από λιμνάζοντα νερό. Όσον αφορά τα κρούσματα καταγράφονται.

51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας
62 νέα κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει:

181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας
187 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
Όσον αφορά στις νοσηλείες:

Έχουμε 3 νέες νοσηλείες – συνολικά 12 νοσηλεύονται από γαστρεντερίτιδα
7 νέες νοσηλείες από λοίμωξη του αναπνευστικού – 15 συνολικά.
Σε ό,τι αφορά στα παθογόνα για γαστρεντερίτιδα ανακοινώθηκε ότι έχει ανιχνευθεί νέα παθογόνα. «Προς το παρόν δεν έχουμε ανησυχία», σημείωσε η κυρία Αγαπηδάκη.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά, αλλά οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά στο νερό:

Έχουν γίνει 170 δειγματοληψίες και υπάρχει αλλαγή σε ό,τι αφορά στην καταλληλότητα σε κοινότητες του Δήμου Τρικαίων και του Δήμου Τεμών.

Για τον Βόλο αναμένεται μέχρι αύριο Σάββατο (16/9) τα αποτελέσματα αναλύσεων για παθογόνα, προκειμένου να ανακοινωθεί εάν είναι κατάλληλο το νερό.

Για τα λοιμώδη νοσήματα από κουνούπια, έχουν τοποθετηθεί παγίδες σε διάφορα σημεία. Μέχρι τώρα είναι αρνητικοί οι έλεγχοι για ζωντανές προνύμφες.

Σχετικά Άρθρα