Μακελειό Αρτέμιδα:Αυτός είναι ο 32χρονος που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος και ερευνάται ο ρόλος του στη μαφιόζικη δολοφονία των έξι

 Μακελειό Αρτέμιδα:Αυτός είναι ο 32χρονος που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος και ερευνάται ο ρόλος του στη μαφιόζικη δολοφονία των έξι

Η τουρκική εφημερία Yeni Safak αποκαλύπτει την ταυτότητα του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα μετά την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Αρτέμιδα. Ερευνάται ο ρόλος του στην ομαδική δολοφονία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα το όνομα του 32χρονου είναι Σουλεϊμάν Νταλγκίς (Süleyman Dalgıç) και πρόκειται για αστυνομικό που είχε αποταχθεί ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.

yeni-safak-loutsa
To σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak για την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος Τούρκος, για τον οποίο η Yeni Safak λέει ότι δεν έχει ανοίξει το στόμα του στους Έλληνες αστυνομικούς, συνελήφθη με τέσσερα 9αρια φυσίγγια καθώς και δύο, πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν χθες στο protothema.gr, ότι ο Τούρκος που σύμφωνα με κάποιες αναφορές, φέρεται να ήταν αυτός που τελικά οδήγησε τα θύματα στην παγίδα θανάτου είχε προλάβει να σβήσει όλα τα δεδομένα από το κινητό του, κάνοντας επαναφορά. Ωστόσο σε κάποιες από τις συνομιλίες που κατάφεραν να εντοπίσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. κάποιος φέρεται να συνομιλεί με έτερο άτομο και να του λέει μια φράση του τύπου «η δουλειά έγινε», εννοώντας προφανώς το φονικό στη Λούτσα, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα, ενώ, όπως προέκυψε, στο μακελειό στη Λούτσα χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Η Yeni Safak γράφει σήμερα, Παρασκευή, ότι ο Νταλγκίς ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα που επισκέφθηκαν το διάστημα από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου το σπίτι στο οποίο έμεναν οι 6 Τούρκοι στη Λούτσα.

Κατά το δημοσίευμα ο 32χρονος Τούρκος μια ημέρα πριν την δολοφονία είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής της Λούτσας, κοντά στο σημείο που έγινε το φονικό.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο Νταλγκίς είχε βοηθήσει στην είσοδο στην Ελλάδα ορισμένους από τους έξι Τούρκους καθώς και αν τους είχε μεταφέρει στην Ιταλία για να συναντήσουν τον Μπαρίς Μπογιούν, τον τούρκο μαφιόζο για τον οποίο φέρονται να δούλευαν οι έξι εκτελεσθέντες.

Σχετικά Άρθρα