Ευχάριστα νέα για την Εθνική οδό – Ίσως ανοίξει νωρίτερα (vid)

 Ευχάριστα νέα για την Εθνική οδό – Ίσως ανοίξει νωρίτερα (vid)

Μετά από μία εβδομάδα αποκλεισμού από τις πλημμύρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης ήταν να δοθεί στην κυκλοφορία τμηματικά από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Γιάννη Αρτοποιό αυτό ίσως γίνει και νωρίτερα.

«Ίσως και εντός της ημέρας το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, «δουλεύουν νυχθημερόν όλα τα συνεργεία για να ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να γίνει Σάββατο ή Κυριακή. Ωστόσο, η πρόοδος των εργασιών έχει προχωρήσει, τόσο πολύ που πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, αφού γίνει ο τελικός έλεγχος. Σε πρώτη φάση θα δοθεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση», διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, πως γίνεται αγώνας δρόμου για να ανοίξει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης τμηματικά και με δόσεις.

Όπως είπε, η τελευταία εκτίμηση ήταν ότι θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα με μία λωρίδα καθόδου.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Σχετικά Άρθρα