Διάψευση Κικίλια: Ανακριβές το δημοσίευμα για μεταφορά αρμοδιότητων Πολιτικής Προστασίας στον στρατό

 Διάψευση Κικίλια: Ανακριβές το δημοσίευμα για μεταφορά αρμοδιότητων Πολιτικής Προστασίας στον στρατό

Διαψεύδεται από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας το δημοσίευμα ότι τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση σχεδίου βάσει του οποίου μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων για την πολιτική προστασία να μεταφερθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ανακριβές το δημοσίευμα της Καθημερινής για μεταφορά μέρους των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας στο υπουργείο Άμυνας.

Αναφερθείς στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε πως μελετάται και θα ανακοινωθεί η τυποποίηση της διαδικασίας σε ό,τι έχει να κάνει με την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, είπε πως η αρμοδιότητα για εκκενώσεις και διασώσεις θα είναι αρμοδιότητα στο συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει μια τυποποίηση της διαδικασίας παρέμβασης του στρατού. Ερωτηθείς αν έχει προσωπική ευθύνη, ο κ. Κικίλιας απάντησε: Αλίμονο, πολιτική ευθύνη πάντα έχει κανείς όταν μια θέση την οποία πρέπει να συντονίσει.

Σχετικά Άρθρα