Οι ανακοινώσεις της NASA για τα UFO- Ιστορική έκθεση- ” Ναι, υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν”

 Οι ανακοινώσεις της NASA για τα UFO- Ιστορική έκθεση- ” Ναι, υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν”

Η ενημέρωση από τη NASA πραγματοποιείται στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσιγκτον. Περίπου 30 λεπτά πριν από την ενημέρωση, δημοσίευσε έκθεση στο διαδίκτυο για να τη διαβάσει το κοινό. Τα ευρήματα της έκθεσης αφορούν τα UFO ή “αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα” (UAP), όπως αποκαλούνται επισήμως.

Η έκθεση προέρχεται από μια ανεξάρτητη ομάδα μελέτης στην οποία ανατέθηκε από τη NASA το 2022 η έρευνα, αποτελούμενη από 16 επιστημονικούς, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Σύμφωνα με τη NASA, η εν λόγω ομάδα στόχευε να “εξετάσει τα UAP με επιστημονική προπτική και να δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για το πώς να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα και εργαλεία της επιστήμης για να αυξήσουμε την κατανόησή μας για τα UAP”.

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια. Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε αυτή την υποχρέωση στα σοβαρά – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα για οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει», δήλωσε πέρυσι όταν ανακοινώθηκε η διενέργεια της μελέτης, ο Daniel Evans, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

«Αν ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν, τότε η απάντηση είναι ‘ναι’»

«Αν ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν, τότε η απάντηση είναι ‘ναι’» είπε ο Διοικητής, Μπιλ Νέλσον.

Όπως είπε ο Μπιλ Νέλσον, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό. Ο Νέλσον είπε ότι η NASA θα διορίσει έναν διευθυντή έρευνας UAP, του οποίου η δουλειά θα είναι “η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP”. Προσθέτει ότι η NASA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες για την ανάλυση ανεξήγητων φαινομένων – και θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για την έρευνα στον ουρανό. “Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς για κατοικήσιμα αντικείμενα”, λέει ο Nelson. Προσθέτει ότι η NASA θα το κάνει αυτό “με διαφάνεια”.

Ο Νέλσον λέει ότι “είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP”. Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη γη στο διάστημα.

Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα. Ο Nelson λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα – αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι. “Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης”, λέει.

Ο διοικητής Bill Nelson λέει ότι υπάρχει “πολύ φολκλόρ εκεί έξω” και γι’ αυτό η NASA “μπήκε στην αρένα” για να εξετάσει το UAP από επιστημονική άποψη. “Εμείς η NASA προσπαθούμε να το μετατοπίσουμε από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη”, προσθέτει.

Ο δημοσιογράφος ρωτά επίσης αν η NASA ανησυχεί για τους πιθανούς κανονισμούς για την ΑΙ που θα τεθούν σε ισχύ. Ο κ. Νέλσον λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται “κάποια όρια”, αλλά η NASA θα την αξιοποιήσει ως εργαλείο ενώ αναζητά απαντήσεις για το UAP

Η κατανόηση της UAP είναι «ζωτικής σημασίας» – να γιατί

Ο Dan Evans, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA λέει ότι η κατανόηση της UAP είναι “ζωτικής σημασίας” για τη NASA για “διάφορους λόγους”.

Ο πρώτος είναι ότι παρέχει μια “ευκαιρία” για τη NASA να κατανοήσει καλύτερα τον “κόσμο γύρω μας”. “Στη NASA έχουμε δεσμευτεί να χαρτογραφούμε το αχαρτογράφητο και αυτή η εργασία ευθυγραμμίζεται με το ποιοι είμαστε”, λέει.

Το πάνελ αντέδρασε στα «πτώματα εξωγήινων» ηλικίας 1.000 ετών

Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει δύο δήθεν “μη ανθρώπινα” πτώματα στο Μεξικό. Τα μουμιοποιημένα δείγματα εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες στο πλαίσιο επίσημων αποκαλυπτηρίων στο Κογκρέσο του Μεξικού, σε μια ακρόαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των UFO.

Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel λέει ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter (X) και “δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων”. Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

“Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ σήμερα είναι να μετακινήσουμε τις εικασίες και τις συνωμοσίες προς την επιστήμη και τη λογική και αυτό το κάνεις με δεδομένα”, προσθέτει ο Νταν Έβανς, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα.

Ο ρόλος του κοινού “δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί”, λένε οι αξιωματούχοι

“Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη για τη NASA, ώστε να συμβάλει στην κατανόηση της φύσης των γεγονότων UAP”, λέει ο David Spergel, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons. “Εξετάσαμε τα περιουσιακά στοιχεία της NASA. Ενώ παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ωκεανού, της εγγύς επιφάνειας και της ατμόσφαιρας… συνήθως δεν έχουν την ανάλυση που απαιτείται για τα γεγονότα UAP”, λέει.

Λέει ότι το σημερινό σύνολο δεδομένων είναι “περιορισμένο”. Για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων, ο Spergel λέει ότι ο ρόλος του κοινού “δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί” και ότι η NASA θα προχωρήσει σε crowdsourcing για να καλύψει τα τρέχοντα κενά δεδομένων της.

Τονίζει ότι οι εκθέσεις “δεν έχουν βρει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης”, λέγοντας ότι τα περισσότερα αναγνωρισμένα UAP είναι αεροπλάνα, αερόστατα, drones ή παρόμοια.

«Αν δεν ξέρουμε τι είναι τα UFO, πώς ξέρουμε τι δεν είναι;»

Η πρώτη ερώτηση απευθύνθηκε στον Bill Nelson. Τον ρώτησαν: «Πώς μπορούμε να καθορίσουμε τι δεν είναι κάτι όταν δεν ξέρουμε τι είναι και, μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων, αν διαπιστωθεί ότι κάποια UFO ή UAP προέρχονται από μια μη ανθρώπινη νοημοσύνη, ποιο είναι το σχέδιο για να το αποκαλύψουμε στο κοινό;».

Ο κ. Νέλσον λέει ότι η NASA “δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι τα UAP. Η αποστολή της NASA είναι να ανακαλύπτει το άγνωστο, έχω πει πολλές φορές στα σημερινά μου σχόλια ότι ασχολούμαστε ανοιχτά και θα είμαστε διαφανείς σε αυτό». Προσθέτει ότι υπάρχει “τόσο μεγάλη ανησυχία” ότι τα δεδομένα είναι απόρρητα και “κλειδωμένα” από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι η NASA θα είναι ανοιχτή σχετικά με τα UAP.

Σχετικά Άρθρα