Χαράτσι για τις φυσικές καταστροφές; – “Τέλος δίκαια κατανεμημένο” λέει ο Πατέλης

 Χαράτσι για τις φυσικές καταστροφές; – “Τέλος δίκαια κατανεμημένο” λέει ο Πατέλης

Αύξηση των πόρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός όπως άφησε να εννοηθεί ο Αλέξης Πατέλης. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα τέλος δίκαια κατανεμημένο. 

Η τοποθέτηση του Αλέξη Πατέλη έρχεται σε αντίθεση με διαρροές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο  σχεδιάζεται η δημιουργία ενός «κουμπαρά» στον προϋπολογισμό  που θα έχει εθελοντική συμμετοχή «πρωτίστως από τους έχοντες».

Η αναφορά του Πατέλη περί τέλους δίκαια κατανεμημένου, δεν έχει καμιά σχέση με εθελοντική συμμετοχή αλλά με συμμετοχή ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντι των φυσικών καταστροφών, λέγοντας ότι: 

«Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης».

Σχετικά Άρθρα