“Μπαλάκι” ευθυνών για το ανάχωμα στον Παλαμά – “Ο Δήμαρχος μου ζήτησε να το ρίξω”

 “Μπαλάκι” ευθυνών για το ανάχωμα στον Παλαμά – “Ο Δήμαρχος μου ζήτησε να το ρίξω”

Μπαλάκι ευθυνών για το ποιος έδωσε την εντολή να διαλυθεί το ανάχωμα που οδήγησε σε αυτό το μέγεθος καταστροφής στην περιοχή. Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος παραδέχθηκε ότι έδωσε έγκριση για την παρέμβαση στο ανάχωμα, κάτι που είχε αρχικά αρνηθεί, αλλά επέρριψε την ευθύνη στις πιέσεις του δημάρχου Παλαμά.

Ο Κ. Νούσιος δήλωσε: «εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα», ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε ότι εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του.

«Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”« είπε .

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το σπάσιμο των αναχωμάτων είναι μια πρακτική που γίνεται, καθώς αποτελεί κίνηση αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Όταν φουσκώνει ο Καλέντζης στον Κοσκινά για να μην πνιγεί ο Κοσκινάς κάνουμε μια μικρή τομή σε δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά στα χωράφια».

Ο δήμαρχος Παλαμά ωστόσο σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αρνήθηκε ότι πρότεινε εκείνος να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Δήμαρχος Παλαμά: “Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης”

«Δεν ζήτησα εγώ να σπάσει το φράγμα», είπε κατηγορηματικά, μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.

Την απάντησή του στα πυρά που δέχθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να κοπεί το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη έδωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Για όλα φταίνε οι δήμαρχοι… Δυστυχώς, για τον τόπο μου η επιλογή του περιφερειάρχη ήταν τόσο ατυχής. Επέλεξαν έναν άνθρωπο εντελώς ανεπαρκή και άσχετο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Μάλιστα, στο ερώτημα αν αναφέρεται στον Κώστα Αγοραστό, απαντά: «Ναι»… Και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης».

Σχετικά Άρθρα