Μπέος: Για αντιπλημμυρικό έργο δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ

 Μπέος: Για αντιπλημμυρικό έργο δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ

Να αποκατασταθούν οι ζημιές και έπειτα να αποδοθούν οι ευθύνες, ζήτησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση. «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Για αντιπλημμυρικά έργα, έργα μεγάλων υποδομών, είναι δουλειά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Οι δήμοι δεν διαχειρίζονται. Δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ για τέτοια έργα. Έχω στείλει αναφορές και καταγγελίες στο Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια, για κινδύνους σε μέρη τα οποία είναι ρέματα, έχουν χτιστεί σπίτια, σχολεία και υπάρχουν κίνδυνοι να γίνουν καταστροφές» ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι μίλησε με τον Κώστα Αγοραστό. «Εγώ κ. Παπαδάκη θα σας μιλήσω για τα έργα της Περιφέρειας. Οι δήμοι κάνουν έργα, δεν τα ξέρω κιόλας και δεν μπορώ να τους ελέγξω» φέρεται να είπε ο Περιφερειάρχης στον δημοσιογράφο. Όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπαδάκη για το ποιος ελέγχει τον Μπέο, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι το κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει την επιστασία.

Τα λόγια αυτά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προκάλεσαν τη μήνη του Δημάρχου Βόλου που ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 «Εάν σας είπε τέτοια πράγματα ο κ. Αγοραστός, θα τον αποκαλέσω κι αυτόν, πολιτικό απατεώνα. Μην μη αναγκάσετε να βγάλω επιστολές. Για αντιπλημμυρικό έργο δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Ας έρθουν να πουν ότι έχω πάρει ένα ευρώ για έργο υποδομής ή για αντιπλημμυρικό».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Μπέος «Πρόσφατα κατασκευάστηκε μια γέφυρα, η οποία πλημμύρισε συνοικίες του Βόλου και την πήρε ο ποταμός. Την κατασκεύασε η Περιφέρεια, την πήρε το ποτάμι και την σήκωσε στον αέρα. Μιλάω για την γέφυρα του Ξηριά. Μην λένε λοιπόν αοριστίες. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει».

Σχετικά Άρθρα