Θεσσαλία: Ο στρατός αναλαμβάνει την περισυλλογή των νεκρών ζώων- Παρέμβαση Δένδια

 Θεσσαλία: Ο στρατός αναλαμβάνει την περισυλλογή των νεκρών ζώων- Παρέμβαση Δένδια

Η μάχη με τα νερά και την λάσπη συνεχίζεται για 7η ημέρα στον Θεσσαλικό κάμπο που επλήγη από το κύμα κακοκαιρίας Daniel. Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο στρατός θα αναλάβει να ενισχύσει το έργο της περισυλλογής των νεκρών ζώων στην πολύπαθη Θεσσαλία. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς ούτε η περιφέρεια, ούτε οι δήμοι -που θεωρητικά όφειλαν να επιτελέσουν το έργο- δείχνουν να έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.

Οπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, δόθηκε ήδη η σχετική εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά έγραψε: Με εντολή του Πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα