Αποστολάκης: Δεν αποκλείω διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

 Αποστολάκης: Δεν αποκλείω διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

«Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της ιστορίας και κανένας δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου που να μην αφήνει ή να δημιουργεί ένα σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος. Η ιστορία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλοι όσοι έχουν ευαισθησίες πάνω σε αυτά τα θέματα και προβληματισμούς, τους επιτρέπεται ή έχουν δικαίωμα να επικαλούνται όλη αυτή την ιστορία. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αυτή τη δήλωση, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που άσκησε ο κ. Τσακαλώτος για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που γυρίστηκε στην Μακρόνησο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Εγώ απλά συμμετείχα στο να γίνει μία κίνηση, η οποία θεωρώ ότι σαν συμβολισμός προσφέρει, θεωρώ ότι βοηθάει στο ενωτικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει», εξήγησε ο κ. Αποστολάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι η θέση που έχει πάρει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου για ανάδειξη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει, ότι στηρίζει όλους τους υποψηφίους.

«Μάλιστα κάποια στιγμή είπα ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Κασελάκη είναι ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα γιατί προκαλεί ένα καινούργιο ενδιαφέρον στους ψηφοφόρους και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε. Ερωτηθείς, αν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης μετά τις εκλογές του νέου προέδρου του κόμματος, δήλωσε «για να υπάρξει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από δύο διαδοχικές εκλογές, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του εξήγηση. (…) Όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουνε. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Βεβαίως και δεν το αποκλείω (σ.σ. το ενδεχόμενο της διάσπασης). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι καλό, δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει» προσέθεσε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως θεωρεί ότι δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή, μια τέτοια εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα