ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες

 ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες

Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η ευθύνη έχει κομματικό ονοματεπώνυμο -και είναι κολοσσιαία», τόνισε στη Βουλή ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε πως οι ευθύνες είναι «προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, των υπουργών του κ. Μητσοτάκη και της περιφέρειας Θεσσαλίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σήμερα την πρωτοβουλία και θα καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αδιέξοδα της ΝΔ που μας έφεραν ως εδώ, για τις ευθύνες που δυστυχώς δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα και αύριο για να στηρίξουμε τον τόπο, να δώσουμε προτάσεις για το σήμερα και ένα σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας», ανακοίνωσε.

Σημείωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, ότι «δεν υποτιμούμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει περιθώριο στον κοινοβουλευτικό διάλογο να αποκαλυφθούν ζητήματα». Όμως, προσέθεσε, «επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι γνωρίζουμε τις ευθύνες -πιθανά να προκύψει και άλλη ανάγνωση- γνωρίζουμε και την κλιματική κρίση, γνωρίζουμε όμως και την αδράνεια και τις ελλείψεις και οφείλουμε να προσθέσουμε με το επίπεδο των πολιτικών αρχηγών μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει στη Βουλή άμεσα». Διότι, τόνισε, «δεν μπορούμε να περιμένουμε, οι άνθρωποι δεν έχουν αύριο στην περιοχή και ήδη απειλείται αποχώρηση τους από τη Θεσσαλία».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «δυστυχώς και οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες απέδειξαν ότι υπάρχει οξύτατο πρόβλημα ανεπάρκειας και στη χώρα και την κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα