Συναγερμός/Αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Αγαπηδάκη: Ακατάλληλο το νερό σε Βόλο, νότιο Πήλιο και Παλαμά Καρδίτσας

 Συναγερμός/Αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Αγαπηδάκη: Ακατάλληλο το νερό σε Βόλο, νότιο Πήλιο και Παλαμά Καρδίτσας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, το νερό σε Βόλο, νότιο Πήλιο και Παλαμά Καρδίτσας δεν είναι κατάλληλο για χρήση. Παράλληλα αυξήθηκαν σε 48 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και στα 65 τα κρούσματα αναπνευστικών λοιμώξεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά οι περιοχές όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι οι εξής: Δήμος Βόλου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Αργιθέας, Δήμος λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Τυρνάβου, Δήμος Πύλης, Δήμος Φαρκαδόνας.

Την ίδια ώρα, «Έχουν υποβληθεί 5.000 οριστικές και 3.000 προσωρινές αιτήσεις για κρατική αρωγή. Η πλατφόρμα άνοιξε πλέον και για Λάρισα και Φθιώτιδα. Έως τώρα έχουν ενταχθεί ο νομοί Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα χωριά που επλήγησαν σημαντικά, ολικώς», επισήμανε στην μεσημεριανή ενημέρωση για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

«Λόγω της δυσκολίας προσέγγισης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, η προσβασιμότητα για τη συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων παραμένει στο 50%», τόνισε από την πλευρά του, ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχετικά Άρθρα