Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι συζήτησαν

 Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι συζήτησαν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε διάρκεια περίπου μια ώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Κικίλια συζήτησαν για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ωστόσο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε όμως επίσης και με φόντο τα σενάρια περί ανασχηματισμού με πρώτο υποψήφιο προς… αποχώρηση από την κυβέρνηση τον κ.Κικίλια, αλλά και τις πληροφορίες περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το Μαξίμου άλλωστε προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, τουλάχιστον μέχρι τη ΔΕΘ. Από χθες κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι δεν υπάρχει θέμα προσώπων και τη γραμμή αυτή επαναλάμβαναν και σήμερα.

“Θέλω να πω ότι δεν πιστεύουμε στις «Ιφιγένειες» και δεν γίνεται πολιτική ούτε με καλάθια, ούτε με «Ιφιγένειες», ούτε με τέτοια λογική. Δεν την αντιλαμβάνεται έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, δήλωσε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης (Παραπολιτικά FM).

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να απολαμβάνει της στήριξης του κ. Μητσοτάκη, ο Π. Μαρινάκης απάντησε μάλλον διπλωματικά: “Είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μία θέση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και να μην χαίρει της εμπιστοσύνης του;”

Στο παρασκήνιο πάντως ήταν σαφής η ενόχληση του Μαξίμου για τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, με την οπόια άφησε αιχμές κατά πάντων των αυτοδιοικητικών, αλλά και συναδέλφων του στην κυβέρνηση. Ιδίως δε για τις αιχμές Κικίλια όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τα αντιπλημμυρικά, αλλά και για το 112, ένα πολιτικό “τοτέμ” της κυβέρνησης, δια χειρός του υπουργού Παιδείας πλέον και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας δέχεται κριτική και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η αντιμετώπιση που είχε τις προηγούμενες ημέρες από το Μαξίμου τον έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Σχετικά Άρθρα