Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τις καταστροφές στην Θεσσαλία- Υπό έρευνα και τα κονδύλια για “Ιανό”- Ποιοί μπαίνουν στο στόχαστρο

 Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τις καταστροφές στην Θεσσαλία- Υπό έρευνα και τα κονδύλια για “Ιανό”- Ποιοί μπαίνουν στο στόχαστρο

Σαφές πλαίσιο ερευνών με στόχο να αποδοθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες ως προς τις καταστροφές αλλά και τους χειρισμούς πρόληψης στην Θεσσαλία θέτει με την παρέμβασή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Και μόνο το γεγονός ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες θέτει το όλο ζήτημα και την κριτική που ασκείται προς διάφορες πλευρές σε εντελώς νέα βάση.

Έντεκα στοχευμένες ενέργειες που βάζουν στο στόχαστρο όλους τους αρμόδιους φορείς που έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών πριν από την έλευση της κακοκαιρίας Daniel που οδήγησε στην ανείπωτη καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο ζητά με παρέμβαση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία επικαλείται σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συμπεριλαμβανομένων και του in.gr που αναδείκνυαν καταγγελίες και αστοχίες.

‘Οπως επισημαίνει η Μίνα Μουστάκα στο in.gr, μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τέσσερις εισαγγελείς της περιφέρειας θέτει σαφές πλαίσιο ερευνών με στόχο να αποδοθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες και να μην είναι μια ακόμα έρευνα η οποία θα παραμείνει στα χέρια. υπό αυτό το πρίσμα η ανώτατη εισαγγελέας ζητά από τις κατά τόπους εισαγγελίες να ελεγχθούν σε βάθος συγκεκριμένα έργα, που έγιναν μετά τον Ιανό, αλλά τα πήρε το νερό στην πρόσφατη θεομηνία και για άλλα που όφειλαν να έχουν γίνει και όμως έμειναν στα χαρτιά η δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Επίσης ζητά έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον Ιανό, στις δημοτικές αρχές της Καρδίτσας κυρίως, σε άλλους δήμους και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα οποία όμως αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, διοχετεύθηκαν αλλού.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι στοχευμένη, κάτι που τις προσδίδει πρόσθετη και ουσιαστική αξία, ενώ στο κάδρο των υπευθύνων η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέτει εξ αρχής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους αντιπεριφερειάρχες σε νομούς της περιοχής και τις δημοτικές αρχές Καρδίτσας και Βόλου.

Σχετικά Άρθρα