Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο ενώ εκτελούσε δρομολόγιο – Σώοι οι επιβάτες

 Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο ενώ εκτελούσε δρομολόγιο –  Σώοι οι επιβάτες

Ολοσχερώς κάηκε λεωφορείο της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), στο οποίο ξέσπασε φωτιά σε πολυσύχναστη πλατεία και ενώ ήταν γεμάτο με επιβάτες, οι οποίοι ευτυχώς πρόλαβαν να αποβιβαστούν εγκαίρως.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας, στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 914 (Ομόνοια – παλιά Κοκκινιά) εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα.

Το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 12:18, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή διερεύνησης των αιτιών της φωτιάς. Η ΟΣΥ αναφέρει πως το εν λόγω όχημα έχει συντηρηθεί πλήρως και πέρασε χωρίς πρόβλημα την προγραμματισμένη νυχτερινή επιθεώρηση.

Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων στην ΟΣΥ, το λεωφορείο ανήκει στον ιδιόκτητο στολο της εταιρίας, είχε αγοραστεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ήταν πετρελαιοκίνητο.

Αυτό, πάντως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό των τελευταίων ημερών. Οπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές, πριν λίγες ημέρες στο αμαξοστάσιο της εταιρίας στην Ανθούσα ένα άλλο λεωφορείο που ανηκει στην παρτίδα των μισθωμένων με leasing οχημάτων, έπιασε φωτιά μετά την επιστροφή του και ενώ βρισκόταν στις εγκαταστάσεις μετά την ολοκλήρωση των ημερήσιων δρομολογίων, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα το συνεργείο καθαρισμού. Η φωτιά αυτή σβήστηκε έγκαιρα.

Σχετικά Άρθρα