Η ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλία: “Υγειονομική βόμβα η δομή φιλοξενίας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλαμά” (εικόνες)

 Η ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλία: “Υγειονομική βόμβα η δομή φιλοξενίας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλαμά” (εικόνες)

Στη Θεσσαλία βρέθηκε χτες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισκεπτόμενος τις πληγείσες περιοχές, το νοσοκομείο Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά.

«Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Έγινε σπουδαία δουλειά στη διαλογή, νοσηλεία, φιλοξενία των πλημμυροπαθών», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συγχαίρει τους υγειονομικούς που βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της περιοχής Παλαμά τη χαρακτηρίζει «απελπιστική», εξηγώντας ότι: «Υπάρχει σε όλη την περιοχή έντονη δυσοσμία τώρα που κατακάθονται τα νερά. Τραγική εικόνα οι κάτοικοι να έχουν ντανιασμένα στα πεζοδρόμια όλα τα πράγματα των σπιτιών τους διαλυμένα.

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά είναι γεμάτο λάσπες και τα ασθενοφόρα είναι βουτηγμένα στη λάσπη. Ο εξοπλισμός είναι κατεστραμμένος.

Μεταφέρθηκε και λειτουργεί το ΚΥ στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, μαζί με τη δομή φιλοξενίας 80 περίπου πλημμυροπαθών. Μαζί και δύο Κινητές Ομάδες Υγείας.

Οι συνάδελφοι, εκεί, έχασαν τα σπίτια τους, την περιουσία τους και είναι νυχθημερόν στο κλειστό γυμναστήριο, όπου στήθηκε το Κέντρο Υγείας και βοηθάνε σημαντικά στη δομή φιλοξενίας που συστεγάζεται. Ήταν η μοναδική λύση η μεταφορά εκεί του Κέντρου Υγείας. Τώρα, όμως, πρέπει να μεταφερθεί. Δεν μπορεί οι ασθενείς να εξετάζονται μέσα σε μια υγειονομική βόμβα μαζί με 80 πλημμυροπαθείς της δομής φιλοξενίας.

Σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, φιλοξενούνται 80 πλημμυροπαθείς, χωρίς νερό για να κάνουν μπάνιο πέντε ημέρες, σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.

Δεν γνωρίζουν εάν λαμβάνουν κάποια θεραπεία για χρόνια νοσήματα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων. Στην κυριολεξία, υγειονομική βόμβα.

Να κλείσει, τώρα, η δομή και να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε κάποιο ξενοδοχείο ή κλινική.

Να καθαρισθεί η περιοχή του Παλαμά! Υπάρχουν βρωμιές, νεκρά ζώα. κ.λ.π. Δεν αντέχεται η δυσοσμία και οι κάτοικοι μαζεύουν τα κομμάτια τους, δεν προλαβαίνουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Καλές είναι οι οδηγίες από το καναπέ.

Όπως το φαρμακείο απέναντι από το κέντρο Υγείας Παλαμά. Καταστράφηκε το κτίριο, καταστράφηκαν τα φάρμακα. Και έχουμε έλλειψη.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ήδη, προσέρχονται ασθενείς με δερματικές μολύνσεις», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Γιαννάκος και στέλνει οπτικό υλικό από τις πληγείσες περιοχές που επισκέφτηκε.

Σχετικά Άρθρα