Αρτέμιδα: Βρέθηκε το Airbnb κρησφύγετο των 6 θυμάτων

 Αρτέμιδα: Βρέθηκε το Airbnb κρησφύγετο των 6 θυμάτων

Βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης το σπίτι στο οποίο διέμεναν οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στην περιοχή της Λούτσας.

Πρόκειται για ένα Airbb στο οποίο αυτή την ώρα γίνεται έρευνα από κλιμάκιο της σήμανσης και στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Το σπίτι βρίσκεται στην ίδια περιοχή στην οποία δολοφονήθηκαν και ήταν νοικιασμένο από το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό άκρα μυστικότητα πράκτορες της ΕΥΠ ενημερώνονται από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση, προσπαθώντας να συνδέσουν στοιχεία από παλαιότερες έρευνες για την ύποπτη παρουσία Τούρκων στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό παρότι την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στην έρευνα συνδράμουν τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τα στοιχεία στα οποία «στέκονται» οι αρμόδιοι ερευνητές είναι τα παρακάτω:

1) Στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και τις δολοφονικές επιθέσεις που απασχολούν τις ελληνικές Αρχές οι δράστες χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ. Στη συγκεκριμένη επίθεση, ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν εννιάρια πιστόλια.

2) Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι τα θύματα διέμεναν προσωρινά στην Αθήνα και σκόπευαν να φύγουν εκτός Ελλάδας και μάλιστα βιάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα (ενδεχομένως γιατί γνώριζαν ότι κινδυνεύουν).

3) Είχαν μαζί τους τουρκικά και γαλλικά διαβατήρια. Δηλαδή «διπλά» ταξιδιωτικά έγγραφα, κάτι που προκαλεί το ερευνητικό ενδιαφέρον των ειδικών υπηρεσιών.

4) Τα θύματα δεν είχαν πάνω τους όπλα. Αυτό σημαίνει ότι είτε κάτι παράξενο συμβαίνει (δηλαδή δεν πρόκειται για ποινικούς) είτε οι δράστες ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι που πήραν φεύγοντας τα όπλα των θυμάτων. Μία άλλη εκδοχή που εξετάζεται είναι να μην είχαν πάνω τους όπλα γιατί ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν και να περάσουν από ελέγχους (είτε σε κάποιον μεθοριακό σταθμό είτε σε κάποιο αεροδρόμιο).

Σχετικά Άρθρα