Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τον αστυνομικό που εκβίαζε επιχειρηματίες

 Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τον αστυνομικό που εκβίαζε επιχειρηματίες

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του αστυνομικού στα Χανιά που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για εκβιασμούς και χρηματισμό, καθώς βρίσκεται νέα έρευνα στα σκαριά σε βάρος του από την ίδια υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας, κλιμάκιo της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία σε συγκεκριμένη υπηρεσία της Τροχαίας όπου υπηρετούσε ο επίορκος αξιωματικός και μάλιστα ως διοικητής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε στήσει «φάμπρικα» ακυρώσεων βεβαιωμένων τροχαίων παραβάσεων και προστίμων, πάντα βέβαια με το αζημίωτο.

Ο 53χρονος διαλαλούσε μάλιστα πως είχε υψηλές γνωριμίες και εκβίαζε επιχειρηματίες, δικηγόρους, ασφαλιστές και πολλούς άλλους επαγγελματίες στα Χανιά. Σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, εκβίαζε ιδιοκτήτες καντίνας στα Χανιά, ώστε να το δίνουν χρηματικά ποσά προκειμένου να μη «χτυπήσει» σε πλειστηριασμό την επιχείρηση τους.

«Θα ψάχνετε αύριο το πρωί για δουλειά για να φάτε ένα πιάτο φαΐ…», έλεγε χαρακτηριστικά στα θύματά του, σύμφωνα με τις συνομιλίας που καταγράφονται στη δικογραφία. Μόνο από τους ιδιοκτήτες καντίνας απαιτούσε 30.000 ευρώ.

Από την πολύμηνη έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε και ο στυγνός εκβιασμός γνωστού δικηγόρου των Χανίων, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χάσει την περιουσία του από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, να σταματήσει τη δικηγορία και πλέον να κάνει οποιαδήποτε δουλειά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Ο δικηγόρος κατά το παρελθόν είχε χειριστεί σοβαρή ποινική υπόθεση, δεχόμενος στη συνέχεια και απειλές για τη ζωή του.

“Θα σε βρουν νεκρό

Ο ίδιος πανικοβλήθηκε και ζήτησε ουσιαστικά από τον επίορκο αστυνομικό να του παρέχει προστασία για τη ζωή του. Βέβαια ο αστυνομικός το είδε ως μια ακόμη ευκαιρία παράνομου πλουτισμού. Ακόμα και με απειλές, κατάφερε να εισπράξει από τον έντρομο δικηγόρο 120.000 ευρώ.

Για να πετύχει τον σκοπό του, διαβεβαίωσε τον δικηγόρο αρχικά πως δεν έχει να φοβηθεί για τη ζωή του και την οικογένειά του. Στη συνέχεια όμως άρχισε να ζητά από τον δικηγόρο μεγάλα ποσά. «Αν σταματήσω να σε προσέχω, θα καταστραφείς και θα σε βρουν νεκρό», του έλεγε χαρακτηριστικά.

Με αυτόν τον τρόπο, άρχισε σταδιακά να του αποσπά χρηματικά ποσά της τάξεως των 25.000 ευρώ τη φορά, χρησιμοποιώντας ακόμα και απειλές εναντίον του θύματος του.

Το αποτέλεσμα ήταν «να οδηγήσει τόσο στην οικονομική και ψυχολογική του κατάρρευση όσο και στην αδυναμία να ασκήσει το επάγγελμά του, σύμφωνα με την κατάθεσή του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κομμάτι της δικογραφίας που αφορά την εκβίαση του δικηγόρου.

Ο αστυνομικός έφτασε να εκβιάζει και μια ασφαλίστρια που επισκεύαζε το διαμέρισμά της, το οποίο είχε καταστραφεί από πυρκαγιά, καθώς έστελνε υφιστάμενούς του να βεβαιώσουν οικοδομικές παραβάσεις ώστε να καθυστερήσεις τις εργασίες και να επιβαρύνει οικονομικά την ασφαλίστρια.

Σκοπός του ήταν να αγοράσει το εν λόγω ακίνητο στη μισή τιμή, καθώς βρίσκεται σε καλή περιοχή των Χανίων. Η γυναίκα υπέκυψε στις απειλές και ο αδίστακτος αστυνομικός έγινε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, πληρώνοντας αντίτιμο πολύ μικρότερο της αξίας του.

Πηγή: Realnews

Σχετικά Άρθρα