Μακελειό στην Αρτέμιδα με 25 σφαίρες και έξι νεκρούς – Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάνουν λόγο οι αρχές- Πλαστές οι πινακίδες του αυτοκινήτου

 Μακελειό στην Αρτέμιδα με 25 σφαίρες και έξι νεκρούς – Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάνουν λόγο οι αρχές- Πλαστές οι πινακίδες του αυτοκινήτου

Σοβαρό αιματηρό επεισόδιο με έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως με έξι νεκρούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο οποίο έξι άνθρωποι βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πυροβολισμούς και στην ΕΛ.ΑΣ. δηλώθηκαν να μην έχουν τις αισθήσεις τους. Οι πέντε μάλιστα βρίσκονταν εντός ενός οχήματος ενώ ο ένας βρέθηκε εκτός του αυτοκινήτου το οποίο φέρεται να έχει γερμανικές πινακίδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Αρίωνος και στο σημείο έχει μεταβεί το ΕΚΑΒ με κινητή μονάδα με διασώστες και γιατρό το οποίο φέρεται να επιβεβαιώνει πως οι άνθρωποι που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους.  Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει την περιοχή. 

Οι σφαίρες που βρέθηκαν προέρχονται από 9άρι πιστόλι.

Τουλάχιστον 25 κάλυκες στο σημείο

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν 25 κάλυκες, ενώ η αστυνομία αναζητά ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Και τα έξι θύματα -ηλικίας 20 έως 30 ετών- βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, που έφερε γερμανικές πινακίδες, με το ένα εξ αυτών να καταφέρνει να βγει από αυτό και να αφήνει στον δρόμο την τελευταία του πνοή.

Πλαστές οι πινακίδες του αυτοκινήτου

Τα πέντε από τα έξι θύματα του φονικού επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, ενώ το έκτο βρέθηκε νεκρό έξω από αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς, πιθανόν Αλβανούς, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια στοιχεία ταυτοποίησης που φέρονται να βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων είναι γνήσια ή πλαστά.

Αυτές που είναι σίγουρα πλαστές, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι οι γερμανικές πινακίδες του αυτοκινήτου, μάρκας Ford, οι οποίες φέρονται να ήταν κολλημένες στο αυτοκίνητο με σελοτέιπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζεται ως το πιο πιθανό από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που αφορά σε υπόθεση ναρκωτικών. Θύτες και θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους και φαίνεται ότι, ουσιαστικά, οι πρώτοι έστησαν μια ενέδρα θανάτου στους έξι επιβαίνοντες στο ΙΧ με τις πλαστές πινακίδες.

Το χρονικό της φονικής συμπλοκής

Η ανταλλαγή πυροβολισμών φαίνεται πως ξεκίνησε περίπου στις 18:30 στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως και αμέσως αρκετοί πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για να σπεύσει στο σημείο. Όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν πέντε νεκρούς άνδρες μέσα στο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες έναν ακόμη νεκρό εκτός του οχήματος, ο οποίος εικάζεται ότι ήταν ο οδηγός και προσπάθησε να διαφύγει. Τα θύματα φέρονται να έχουν όλοι αλβανική καταγωγή.

Ουσιαστικά, η αστυνομία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σενάρια: Το πρώτο που θεωρούν και πιο πιθανό είναι οι δράστες να είχαν στήσει ενέδρα στα θύματά τους και όταν τους εντόπισαν στο σημείο, τους εκτέλεσαν.

Και η δεύτερη εκδοχή είναι να υπήρξε κάποιου είδους «ραντεβού» ανάμεσα στις δύο συμμορίες, να μην υπήρξε «συμφωνία» μεταξύ τους και τότε να… βγήκαν τα πιστόλια.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν εάν τα πέντε θύματα είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα θύματα πρόλαβαν να αντιδράσουν, αφού μόνο ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει και τελικά δέχτηκε τα περισσότερα πυρά.

Οι χαριστικές βολές

Σύμφωνα με τους πιο έμπειρους αστυνομικούς, οι πυροβολισμοί αυτοί πιθανολογούν πως είναι οι «χαριστικές βολές» που έριξαν οι δράστες στα έξι θύματα.

Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν καταθέσεις από κατοίκους που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από στελέχη του Ανθρωποκτονιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Πριν από λίγο εντοπίστηκαν 6 θανάσιμα τραυματισμένα άτομα μετά από πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα την περιοχή της Αρτέμιδας. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Σχετικά Άρθρα