Το Μαξίμου “αδειάζει” τον Αγοραστό: Δεν αναβάλλονται οι περιφερειακές εκλογές

 Το Μαξίμου “αδειάζει” τον Αγοραστό: Δεν αναβάλλονται οι περιφερειακές εκλογές

“Αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας, οι εκλογές δεν θα γινόταν” είπε ο Κώστας Αγοραστός. “Δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών, ούτε αναβολής εκλογών” αναφέρει πηγή από το Μαξίμου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους και η υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού θα στηριχθεί μιας και “δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος αντίπαλος άξιος αναφοράς”.

Με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή μπορεί η κυβέρνηση να αναβάλλει τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών σε μια περιοχή της χώρας ή ευρύτερα.

Το ίδιο μπορεί να πράξει και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) αν θέλει να αποφύγει και την όποια συζήτηση στη Βουλή. Συνεπώς είναι εύκολο να υιοθετήσει την πρόταση Αγοραστού για αναβολή των εκλογών στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Μαξίμου, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, έχει αποφασίσει ήδη να μην προχωρήσει σε αναβολή.

Αλίμονο αν στις 10 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία δεν θα μπορούν οι κάτοικοι να πάνε να ψηφίσουν” σημειώνει χαρακτηριστικά υπουργός με αρμοδιότητες επί του θέματος, που ρωτήθηκε από τη ieidisseis.gr.

Επιπλέον, το Μαξίμου φέρεται να αλλάζει στάση και να στηρίζει πλήρως τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. “Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, δεν έχει ισχυρό αντίπαλο“, είναι η επικρατούσα άποψη.

Σχετικά Άρθρα