Σκρέκας: “Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη”

 Σκρέκας: “Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη”

“Yπάρχει συντονισμός με τα κατά τόπους επιμελητήρια στις περιφέρειες που επλήγησαν και έχουν δοθεί οδηγίες στις πληγείσες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια”.

Ανυπολόγιστο είναι το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν σε επιχειρήσεις οι φονικές πλημμύρες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη.

«Είναι πολλές χιλιάδες που έχουν υποστεί ζημίες, το μέγεθος των οποίων θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα καθυστερήσει ο υπολογισμός των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές.

Επεσήμανε ότι υπάρχει συντονισμός με τα κατά τόπους επιμελητήρια στις περιφέρειες που επλήγησαν και έχουν δοθεί οδηγίες στις πληγείσες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα AROGI.GOV.GR.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες επιτροπές θα κάνουν εκτίμηση των ζημίων στις επιχειρήσεις τους και κατόπιν οι πληγέντες επαγγελματίες θα μπορούν να πληρωθούν την προκαταβολή.

Σχετικά Άρθρα