Και 15ος νεκρός από την κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε ο 42χρονος που έψαχνε η οικογένειά του- Υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία λένε οι ειδικοί

 Και 15ος νεκρός από την κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε ο 42χρονος που έψαχνε η οικογένειά του- Υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία λένε οι ειδικοί

Ταυτοποιήθηκε η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε νωρίτερα στον Παγασητικό από το Λιμενικό, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 42χρονο άνδρα που είχε παρασυρθεί την περασμένη Τρίτη από το ρεύμα της Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου του.

Η σορός του 42χρονου εντοπίστηκε το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο.

Περισυνελλέγη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel είναι 15 νεκροί.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανθρώπων που αγνοούνταν από τις 9/9. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νεκροί βρέθηκαν σε σπίτι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας μια 88χρονη και ο 65χρονος γιος της.

Ματίνα Παγώνη: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία – Αποφύγετε τρόφιμα και νερό

Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τη Θεσσαλία δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγειονομικά στις πληγείσες περιοχές, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να δίνει τις συστάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων.

Μιλώντας στο OPEN, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε πως πρέπει όλοι οι κάτοικοι να πετάξουν όσα είχαν στα ψυγεία τους, καθώς τα νερά από τους χειμμάρους είναι γεμάτα φυτοφάρμακα από τις πεδιάδες που πλημμύρισαν.

Παράλληλα, τόνισε πως οι κάτοικοι πρέπει να καθαρίζουν με μάσκα και γάντια τα σπίτια τους και να πλένουν τα χέρια τους με εμφιαλωμένο νερό.

Τέλος, η κυρία Παγώνη τόνισε πως δεν θα πρέπει κανείς να χρησιμοποιήσει νερό από τη βρύση του μέχρι να γίνουν οι αναλύσεις στην ποιότητά του.

Σχετικά Άρθρα