Καβγάς στον αέρα μεταξύ Καραμέρου – Αγοραστού: “Πήγες σε γιορτή χαλβά εν μέσω πλημμυρών” – “Είσαι τοξικός”

 Καβγάς στον αέρα μεταξύ Καραμέρου – Αγοραστού: “Πήγες σε γιορτή χαλβά εν μέσω πλημμυρών” – “Είσαι τοξικός”

Αρκετή ένταση επικράτησε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Γιώργου Καραμέρου κατά τη διάρκεια της εκπομπής του OPEN “Τώρα Μαζί”. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο περιφερειάρχης βρισκόταν σε εκδήλωση στα Φάρσαλα.

Ο κ. Αγοραστός είχε πάει σε γιορτή χαλβά το Σάββατο το βράδυ, πριν ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να παρέμβει στην εκπομπή και να απαντήσει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οτι περισσότερο ψευδές ότι ήμουν σε εκδήλωση” ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον Γιώργο Καραμέρο να τον ρωτά αν ήταν σε εκδήλωση για την γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα (ήταν το προηγούμενο βράδυ η γιορτή).

Πήγαμε στα Φάρσαλα ναι. Την Κυριακή το πρωί έγινε προειδοποιηση για συναγερμό για ακραία φαινόμενα. Ηταν μια παραδοσιακή γιορτή. Την κάνουν τα Φάρσαλα και ο δήμαρχος δεν την ανέβαλε. Πήγαμε, μιλήσαμε και φύγαμε. Τους ενημερώσαμε και άμεσα για την κατάσταση που ερχόταν. Τι πιο άμεσο και πιο ωραίο; Το φαινόμενο ξεκίνησε την Τρίτη. Ημασταν παρόντες, εκεί. Με μηχανήματα στους δρόμους γι’ αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ημασταν εκεί για να βοηθήσουμε. Κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να ρίξει ευθύνες. Η περιφέρεια ήταν εκεί. Σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, στον Παλαμά” απάντησε απευθυνόμενος στον Γ. Καραμέρο.

Η απάντηση Αγοραστού για τα αντιπλημμυρικά έργα

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό, απάντησε σε έντονο ύφος και φανερά ενοχλημένος από τα υπονοούμενα που άφησε ο κ. Καραμέρος: “Τα έργα έχουν γίνει. Είναι εκεί. Στη Καρδίτσα δεν μπήκαν νερά. Δεν κάναμε αναχώματα για να μη πνιγεί η Καρδίτσα και να πνιγούν άλλα χωριά. Είναι μια τοξικότητα στην οποία θέλετε να βάλετε τον κόσμο. Καθαρισμός ρεμάτων έχει γίνει παντού. Μη μου λέτε που πήγαν τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά” είπε ενοχλημένος, απαριθμώντας ένα προς ένα τα έργα που έγιναν για περίπτωση πλημμυρών. “Αυτοί που μιλούν για τα έργα, να έρθουν να τα δουν αν τα κάναμε ή όχι”

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον Γ. Καραμέρο και τον Κ. Αγοραστό, με τον περιφερειάρχη να τον κατηγορεί για τοξικότητα. 

Προέχει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επιχειρήσεις, όσοι έχασαν τα σπίτια τους. Οσοι έχουν μείνει εκτός σπιτιών, υπάρχουν δομές που λειτουργούν ήδη και θα συννενοηθούν με τους Δήμους για το που θα μείνουν. Είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε διαμερίσματα με ενίσχυση ενοικίου που θα πληρώνονται από το κράτος”.

Ακόμη, ο κ. Αγοραστός, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα στον Παλαμά, ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα, τα περισσότερα σχολεία θα αρχίσουν να λειτουργούν.

Τα σχολεία, σε συνεργασία με τους Δήμους, θα ελεγχθούν για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Αφού καθαριστούν και κατασκευαστούν, θα λειτουργήσουν. Τα περισσότερα θα λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα“ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα