Blue Horizon: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη

 Blue Horizon: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη

Ενώπιων του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα το πρωί (9/9) τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σε βάρος του υπάρχου που έσπρωξε τον 36χρονο στη θάλασσα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Σε βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος, του αξιωματικού φυλακής και του λοστρόμου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής

Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

  • Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου
  • Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Διεθνή Κανόνα για τις διαδικασίες του απόπλου, έχουν σοβαρές ευθύνες οι λιμενικές αρχές αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες που επιτρέπουν το λύσιμο των κάβων και την αναχώρηση του πλοίου με τον καταπέλτη ανεβασμένο. Αυτό υπονομεύει την ίδια την ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο επιβάτες που επιχειρούν να ανέλθουν στο πλοίο την τελευταία στιγμή.

Δικηγόρος Αντώνη Καρυώτη: “Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε”

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Τώρα Μαζί ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου, Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως «τη Δευτέρα εμείς θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρουμε τις δικογραφίες, να δούμε τι θα πουν. Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε ο Αντώνης. Θα προσπαθήσουν να μας βγάλουνε όλη την Ελλάδα τρελούς. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό».

Για την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, ο δικηγόρος σχολιάζει «και εκεί ακόμα έχω μια ένσταση. Είναι δυνατόν να τον σπρώχνει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, ναυτικός, έμπειρος, που να ξέρει πως οι μηχανές δουλεύουν, να ξέρει πως από τη δύνη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ζήσει, να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο; Δεν ξέρω».

Σχετικά Άρθρα