Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: “Το χωριό μου εξαφανίστηκε – Ζω από θαύμα”

 Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: “Το χωριό μου εξαφανίστηκε – Ζω από θαύμα”

Στην τηλεόραση του OPEN μίλησε το Σάββατο (9/9) ο πρόεδρος της κοινότητας στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι. «Το χωριό έχει εξαφανιστεί» ανέφερε στις δηλώσεις με τον ίδιο να τονίζει πως ζει από θαύμα.

Απίστευτα είναι τα όσα περιέγραψε, το Σάββατο (09/09), ο πρόεδρος κοινότητας της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης, ο οποίος είπε πως «το χωριό έχει εξαφανιστεί» και τόνισε πως «ζει από θαύμα».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο OPEN, ο κ. Κοντογιάννης ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ ή με τον Στρατό προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια των αγνοούμενων που το νερό είχε φτάσει μέχρι την σκεπή. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για τη μητέρα και τον γιο της που έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Ο κ. Κοντογιάννης σημείωσε ότι πολλοί κάτοικοι του χωριού δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν, φοβούμενοι μία νέα πλημμύρα που θα καταστρέψει εκ νέου τις περιουσίες τους. «Το χωριό μου έχει εξαφανιστεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Κινδυνέψαμε να πνιγούμε 3 άτομα επειδή κάποιοι μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους. Προσπαθήσαμε να πάμε να τους βγάλουμε. Θα πνιγόμασταν και εμείς στο τέλος, ζω από θαύμα».

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί σε Καρδίτσα και Λάρισα

Από τον οικισμό Κόρδα, στην Καρδίτσα, απομακρύνθηκαν 30 άτομα, που περίμεναν να φύγουν από το σημείο. Επιχειρήσεις γίνονται επίσης σε Μαραθέα, Πόρτα, Γιαννούλη Λάρισας, όπου έχουν απομακρυνθεί 45 άτομα με εναέρια και 70 με βάρκες, ενώ οι αρχές στέλνουν κλινοσκεπάσματα, νερά και φαγητά.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Κεντρική Ελλάδα αφού έχει πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel και ολόκληρα χωριά να έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα. Από τα σημεία που βρέθηκαν στο «μάτι» της φονικής κακοκαιρίας, δεν έχει μείνει τίποτα αλώβητο και έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές σε υποδομές. Ο θλιβερός απολογισμός είναι τουλάχιστον 11 νεκροί, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα επιχειρήσεις σε χωριά που έχουν «βουλιάξει» στο νερό.

Σχετικά Άρθρα