Daniel: Δραματικές ώρες, μηνύματα για εκκενώσεις από το 112 σε πάνω από 23 περιοχές για πλημμύρες- Ενισχύονται τα φράγματα του Πηνειού

 Daniel: Δραματικές ώρες, μηνύματα για εκκενώσεις από το 112 σε πάνω από 23 περιοχές για πλημμύρες- Ενισχύονται τα φράγματα του Πηνειού

Σε τρεις περιοχές, πριν από τα Τέμπη, στις εκβολές του Πηνειού και νοτιότερα προς τον Βόλο, εστιάζονται τα προβλήματα με την υψηλή στάθμη των υδάτων.

Το απόγευμα του Σαββάτου στάλθηκαν μηνύματα από το 112 για έξι περιοχές που είναι κοντά στα Τέμπη, άλλες επτά που είναι στις εκβολές του Πηνειού και για 10 περιοχές στο Στεφανοβίκειο, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να παραμένουν σε ετοιμότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αρχικά το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Μήνυμα εστάλη και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα. Και σε αυτές οι πολίτες καλούνται σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Αργότερα εστάλη μήνυμα για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.

Δραματική η κατάσταση στον Πηνειό

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο της λάρισας, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Την ίδια ώρα, βυθισμένες κάτω από το νερό παραμένουν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, στη Θεσσαλία. Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Μάχη δίνει η Πολιτική Προστασία στη Λάρισα, σε έναν διαρκή αγώνα για ενίσχυση των αναχωμάτων του Πηνειού ποταμού στα όρια της πόλης και για την απομάκρυνση του πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι.

Το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112: «Αν βρίσκεστε στο Ομορφοχώρι Δ. Κιλελέρ απομακρυνθείτε προς οικισμό Πλατυκάμπου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων».

Λίγο αργότερα, θα ακολουθούσε και άλλο το μήνυμα από το 112 το οποίο θα καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί, Λουτρό και Κουλούρα, να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων

Σχετικά Άρθρα