Στα 10 μέτρα το νερό στη Λάρισα – Συνεχείς απεγκλωβισμοί σε όλη τη Θεσσαλία

 Στα 10 μέτρα το νερό στη Λάρισα – Συνεχείς απεγκλωβισμοί σε όλη τη Θεσσαλία

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στα προάστια της Λάρισας, καθώς η στάθμη του Πηνειού όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και ανεβαίνει, βυθίζοντας στο νερό περιοχές στα περίχωρα της θεσσαλικής πόλης. Συγκεκριμένα, η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει στα 10 μέτρα και εκφράζονται φόβοι ότι αν συνεχιστεί η άνοδος, το νερό είναι πιθανόν να φτάσει ακόμη και μέσα στην πόλη.

Ήδη η περιοχή του Γιάννουλη έχει βυθιστεί στο νερό, ενώ εστάλη μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Ιπποκράτης.

«Έχουμε εκκενώσει τρία χωριά στην είσοδο του Πηνειού και τρία στην έξοδο, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά και εργατικές κατοικίες στη συνοικία του Αγίου Θωμά. Αν δεν καταφέρουμε να κόψουμε τις ροές του νερού την επόμενη ώρα, θα πάμε σε εκκένωση της οικίας του Ιπποκράτη. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη και κυρίως οι παρακείμενες συνοικίες».

Απαντώντας στο αν έχει ξαναδεί τέτοια φαινόμενα στην πόλη, ο κ. Καλογιάννης είπε: «Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι ασύλληπτο. Ποτέ στην ιστορία της πόλης. Το 1881 είχε τέτοια πλημμύρα με 15.000 κατοίκους, όχι με 200.000».

Σχετικά Άρθρα