Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Αντώνη Καρυώτη

 Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Αντώνη Καρυώτη

Εξόδιος Ακολουθία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ο 36χρονος έχασε την ζωή του, όταν μέλη του οχηματαγωγού Blue Horizon τον έσπρωξαν και έπεσε στην θάλασσα, κατά τον απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης βρέθηκε πλήθος κόσμου για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Αντώνη Καρυώτη. Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του. Η σορός του 36χρονου έφτασε, στις 11 περίπου το πρωί, σε λευκό φέρετρο στην εκκλησία όπου τον υποδέχθηκαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου.

Τα αδέρφια του και οι συγγενείς του πήγαν δίπλα από το φέρετρο για να τον αποχαιρετήσουν με δύο άτομα να καταρρέουν στην εικόνα του νεκρού Αντώνη.

Πρώτα ο κουνιάδος του λιποθύμησε ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η αδερφή του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τους δύο συγγενείς και τους έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στον Ιερό Ναό και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο – πάντα χαμογελαστός – Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι?» – «Δικαίωμα στην Διαφορετικότητα». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πανό παρέμειναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Συντετριμμένα τα εννέα αδέλφια του αδικοχαμένου νεαρού συνοδεύουν τον Αντώνη στην τελευταία του κατοικία με ένα μεγάλο “γιατί” και ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το έγκλημα που έγινε στην πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός στον επικήδειό μίλησε για τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου.

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρών».

Σχετικά Άρθρα