Δήμαρχος Παλαμά Kαρδίτσας: Ζούμε ένα χάος – Σε πέντε χωριά δεν έχει φτάσει ακόμη βοήθεια

 Δήμαρχος Παλαμά Kαρδίτσας: Ζούμε ένα χάος – Σε πέντε χωριά δεν έχει φτάσει ακόμη βοήθεια

«Ζούμε ένα χάος. Βγαίνουν πολλά προβλήματα που δεν τα είχαμε υπολογίσει. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Σε πέντε χωριά δεν έχει πάει ακόμη βοήθεια. Τα χτυπήματα είναι απανωτά. Στο συντονιστικό τα χουν παίξει. Είναι πάρα πολλές οι κλήσεις για βοήθεια». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ethnos.gr την κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Σακελλαρίου. Η περιοχή έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel.

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σχεδόν όλα τα χωριά της περιοχής βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ η στάθμη του έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε κάτοικοι στον δήμο Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ανέβει πάνω στις στέγες των σπιτιών τους ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Οι εγκλωβισμένοι συνεχίζουν να ζητούν ελικόπτερα κλιμάκια της ΕΜΑΚ και κάθε δυνατό μέσο για να καταφέρουν να φύγουν από τις περιοχές που βρίσκονται έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία και φύγουν τα νερά από τους δρόμους και τα σπίτια, τα οποία έχουν ανέβει και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το 1 μέτρο.

Κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας κάνουν λόγο για ακραίες ποσότητες νερού που έχουν πλημμυρίσει τα χωριά τους. «Από τις 4 παρά 20 το πρωί έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή, με όλη τη γειτονιά, βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή. Έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου. Στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται […] Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», δήλωσε κάτοικος στο Mega.

Άλλη κάτοικος έκανε δραματική έκκληση για βοήθεια αναφέροντας ότι έχει σπάσει το φράγμα του Σταυρού και «το νερό έρχεται με τεράστια φόρα μέσα στο χωριό». Η κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως «έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί άνθρωποι».

«Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται, ζητάω βοήθεια. Στην απέναντι πλευρά του σπιτιού μου είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι. Έχω ζητήσει βοήθεια. Έχω μιλήσει με τις αρχές και σε δύο ώρες θα στείλουν βάρκα. Το νερό αυτή τη στιγμή είναι σαν μία απέραντη θάλασσα. Η στάθμη ανεβαίνει, γιατί το νερό έρχεται με φόρα από τα βουνά. Τα ζώα μας έχουν πνιγεί, ότι μπόρεσα να σώσω από σκυλιά και γατιά τα έχω βάλει στον πάνω όροφο», σημείωσε η ίδια, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή κραυγές αγωνίας και απελπισίας από Λαρισαίους πολίτες στην περιοχή του Αγίου Θωμά στην Λάρισα. Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και αναμένουν χέρι βοηθείας προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα