Βλοχός Καρδίτσας: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι – Οργή για τα αναχώματα που δεν φτιάχτηκαν

 Βλοχός Καρδίτσας: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι – Οργή για τα αναχώματα που δεν φτιάχτηκαν

Στον Βλοχό Καρδίτσας όλα τα σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό. Το μεσημέρι της Τετάρτης φρόντισε να φύγουν οι γηραιότεροι του χωριού με λεωφορείο προς τον Παλαμά, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι έφυγαν με δικά τους οχήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Κουκά, στο χωριό το οποίο έχει συνολικά 467 κατοίκους έχουν μείνει πίσω περίπου 120 άτομα. Όπως είπε ο κ. Κουκάς, όσοι απέμειναν έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

  • «Από τη στιγμή που εγκλωβιστήκαμε δεν έχουμε νερό και φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να δείχνουν αφυδάτωση. Υπάρχουν και μικρά παιδιά, έχουμε εδώ ένα μωρό 27 ημερών», είπε στο Mega.

«Το δικό μου χωριό χάθηκε. Πάει, τελείωσε. Ότι χρήματα και να έχει κάποιος στην άκρη, όση βοήθεια κι αν πάρουμε – γιατί ξέρω δεν θα είναι μεγάλη – εγώ προσωπικά δεν θα επενδύσω ξανά σε αυτό το μέρος. Δεν μπορώ».

  • Ο κ. Κουκάς έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας πως από τα 4 αναχώματα που είχαν υποσχεθεί, τελικά έγινε μόνο το ένα.

«Έχουμε αναχώματα γύρω από το χωριό. Το 2020 είχαμε τον Ιανό. Πήραν πολλά χρήματα και μην το ρίξουν τώρα ότι ήταν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Ναι, ήταν, αλλά εάν τα αναχώματα ήταν φτιαγμένα από την Περιφέρεια και είχε μεγαλώσει ένα μέτρο από τα δικά μου τα αναχώματα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε μαζί. Το σπίτι μου και το χωριό μου αυτή τη στιγμή θα είχε σωθεί», είπε.

Σχετικά Άρθρα