Κακοκαιρία Daniel: “Φουσκώνει” ο Πηνειός- Μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής- Άλλη μία δύσκολη νύχτα για Λάρισα και Καρδίτσα

 Κακοκαιρία Daniel: “Φουσκώνει” ο Πηνειός- Μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής- Άλλη μία δύσκολη νύχτα για Λάρισα και Καρδίτσα

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Κάτοικοι ζητούν βοήθεια καθώς από τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι για τον Πηνειό ποταμό που φαίνεται πως φουσκώνει επικίνδυνα.

Δύσκολες ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, η οποία έχει βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι. Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ενώ η χώρα θρηνεί ήδη 6 νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Μήνυμα του «112» για τον Πηνειό ποταμό

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων, απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», τονίζεται στο νεότερο μήνυμα του «112», το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι βρίσκονται κοντά στον Πηνειό.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Κάτοικοι ζητούν βοήθεια καθώς από τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική.

Η Χαρά Πετροπούλου, κάτοικος της περιοχής Παλαμά μιλώντας στην τηλεόραση του Open είπε: «Ακούω γυναίκες και άνδρες να φωνάζουν βοήθεια, είδα τέσσερις γυναίκες εκ των οποίων οι δύο αργοπέθεναν».

«Δεν ξέρω τι να κάνω, θέλω να τους βοηθήσω αλλά έξω είναι μόνο σκοτάδι, τους ακούω να φωνάζουν “μία βάρκα πνιγόμαστε”», ανέφερε με σπασμένη φωνή.

Την ίδια ώρα μία άλλη κάτοικος στην περιοχή Μεταμόρφωση Καρδίτσας ανέφερε ότι είναι εγκλωβισμένη στο σπίτι της και το ύψος του νερού αυξάνεται διαρκώς ενώ τόνισε πως βρίσκονται 70 άτομα εγκλωβισμένα σε ένα σπίτι.

Σχετικά Άρθρα