ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη και η επόμενη μέρα της εκλογής νέας ηγεσίας – Αιχμηρά μηνύματα Αχτσιόγλου σε Πολάκη Κασσελάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη και η επόμενη μέρα της εκλογής νέας ηγεσίας – Αιχμηρά μηνύματα Αχτσιόγλου σε Πολάκη Κασσελάκη

Με το «καλό» θα πάρει στην αρχή τον Παύλο Πολάκη δήλωσε στο mega η Έφη Αχτσιόγλου διαμηνύοντας όμως ότι ως πρόεδρος θα κάνει αυτό που δεν έκανε πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης πατά στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στα “κάστρα” της Πάτρας και του Ηρακλείου στο κυνήγι του σταυρού.

Χωρίς να θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και να χρεωθεί και εκείνη όπως και άλλοι συνυποψήφιοί της ή κορυφαία στελέχη ότι δηλητηριάζει το κλίμα το διαφαινόμενο φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα έστειλε εμμέσως ένα σαφές μήνυμα στον Παύλο Πολάκη ότι εκείνη δεν θα διστάσει να κάνει πράξη αυτό που δεν τόλμησε ο Αλέξης Τσίπρας αρκετές φορές μάλιστα, να τον διαγράψει.

  • «Νομίζω ότι είναι σαφές όταν λέμε ότι θα έχουμε κόμμα με κανόνες. Θα ήθελα να ξεκινήσω με το καλό σενάριο ότι η δικιά μου εκλογή θα σημαίνει και μια δέσμευση όλων σε αυτό που περιγράφω».

Όπως είπε δεν θέλει να πάρει το κακό σενάριο και θα επιχειρήσει από την αρχή καλοπροαίρετα μαζί του, ωστόσο το μήνυμα είχε ήδη φτάσει στα Χανιά.

Η στάση αυτή της κας Αχτσιόγλου για πολλούς που γνωρίζουν τα όσα λέγονται και συζητιούνται στο παρασκήνιο ή στα περιφερειακά μέσα του κεντρικού διαδικτυακού ιστού θεωρείται και αρκετά συγκρατημένη. Το κλίμα ωστόσο είναι τεταμένο και κάνει την επόμενη ημέρα να φαντάζει δύσκολη για το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του και πολύ περισσότερο για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Από το περιβάλλον της πάντως δεν κρύβουν την ενόχλησή της στα σχόλια του κ. Πολάκη για τις συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης ότι τον ίδιο και εσχάτως και τον κ. Κασσελάκη τους πολεμούν.

Τα «αντι-Τσίπρας» ατού

Η σύγκρουση αυτή αναπόφευκτα θα μεταφερθεί και μεταξύ της κας Αχτσιόγλου και του κ. Κασσελάκη πόσο μάλλον εκείνος περάσει όπως πιστεύουν οι συνεργάτες του στο δεύτερο γύρο. Και οι δυο πάντως αναμετρώνται πάνω στα λεγόμενα αντι-Τσίπρα χαρακτηριστικά που θα πρέπει αντικειμενικά να έχουν και οι δυο υποψήφιοι.

  • Και οι δυο έχουν πτυχία, είναι άριστοι ο καθένας στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και οι δυο έχουν διαγράψει μια σημαντική καριέρα για την ηλικία τους με την μεν κα Αχτσιόγλου να καταφέρνει σε πολύ μικρή ηλικία να γίνει Υπουργός Εργασίας και τον δε κ. Κασσελάκη να στήνει ολόκληρη ναυτιλιακή επιχείρηση στη Νέα Υόρκη.

Το επίδικο ωστόσο και για του δυο είναι κοινό. Ποιος θα ανατάξει τον καθηλωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου βλέπει τον 35χρονο εξ Αμερικής τεχνοκράτη να κερδίζει ολοένα έδαφος και βάζει πλέον περισσότερες γωνίες στο λόγο της.

Στο δελτίο του mega έκανε ένα δηκτικό σχόλιο πατώντας και στα σχόλια σημαντικής μερίδας του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ περί αμετροέπειας γιατί από το πουθενά δηλώνει με το καλημέρα ότι μόνο εκείνος μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως είπε στο βίντεο παρουσίασης της υποψηφιότητάς του και όχι μόνο.

Όπως είπε στο MEGA πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά «προϋπόθεση για την έξοδο της κυβέρνησης είναι να το πει η κοινωνία και όχι να πω εγώ νικώ τον κ. Μητσοτάκη».

Το βάπτισμα του πυρός

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμφίβολα αναπτύσσει αυξανόμενη δυναμική ως υποψήφιος και στην Πάτρα οπου έκανε τα πρώτα του βήμα στο κυνήγι του σταυρού είχε μια ανέλπιστα ηχηρή παρουσία σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Από το πάλαι ποτέ κάστρο της προοδευτικής παράταξη την Πάτρα και την Αχαΐα, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να πήρε με επιτυχία το βάπτισμα του πυρός μιλώντας την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ

  • “Οι καρδιές, όπως εδώ στην Πάτρα, το προπύργιο των προοδευτικών αγώνων, εδώ που κλείσαμε την εκστρατεία μαζί με τον Αλέξη, πλάι, απαιτούν μια αλλαγή, πρόοδο με εντιμότητα. Είμαι εδώ λόγω του Αλέξη και λόγω της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επανίδρυση”.

Για το περιβάλλον και όχι μόνο για τις στοιχηματικές αποδόσεις ιεωρείται σίγουρο ότι μπορεί να είναι εκείνος από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του που θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

Η κινητοποίηση πάντως είναι μεγάλη στο στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από το επιτελείο του επιστρατεύονται φίλοι και μέλη του κόμματος που τον στηρίζουν για να βρεθούν τη βραδιά των εκλογών και στα 572 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας για να έχουν ακόμη και την ημέρα των εκλογών σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σχετικά Άρθρα