Πνιγμός Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη

 Πνιγμός Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη, που πνίγηκε το βράδυ της Τρίτης (05/09) όταν μέλος του πληρώματος του Blue Horizon που ανήκει στον στόλο της Blue Star Ferries τον έσπρωξε στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζει ότι, με βάση τον ποινικό κώδικα η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης τόσο για τον πλοίαρχο, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ως υπεύθυνους υπέδειξε -πρωτίστως- τα δύο άτομα του πληρώματος τα οποία έδωσαν από τον ασύρματο την εντολή στον πλοίαρχο να σηκώσει την πόρτα.

«Δυστυχώς χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, αυτό που πρέπει εδώ και πέρα να κάνει η Πολιτεία να διαφυλάξει να υπάρχουν κανόνες ασφαλείας στα λιμάνια, στην επιβίβαση των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο που είναι αναγκαίο μέτρο για αυτό που έχει συμβεί, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω η ανθρώπινη ζωή, όμως μπορεί να επιβάλει η Δικαιοσύνη το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης, πρώτα για το μέλος του πληρώματος στην μπουκαπόρτα του πλοίου, ο οποίος αυτός ήταν για μένα νομικά εκείνος που είχε ενδεχόμενο δόλο, διότι εδώ θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο οι υπαίτιοι και οι κατηγορούμενοι αυτού του δυστυχήματος στο Λιμάνι του Πειραιά», σημείωσε ο δικηγόρος.

«Αυτό που πρέπει η πολιτεία και η Δικαιοσύνη να διασφαλίσει ότι το 299 του ποινικού κώδικα ρητά, αναφέρει πως η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης και για τον πλοίαρχο, και για τα υπόλοιπα μέλη εκείνοι όμως που πρωτίστως φταίνε, για αυτό το συμβάν είναι τα δύο άτομα του πληρώματος τα οποία έδωσαν από τον ασύρματο την εντολή στον πλοίαρχο να σηκώσει την πόρτα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος κατέληξε: «Έπρεπε να διασφαλίσουν με την παρουσία του Λιμενικού ότι θα απομακρυνόταν ο άνθρωπος από το λιμάνι και την πόρτα για να μην πέσει μέσα στη θάλασσα και μετά να σηκώσουν την πόρτα. Για μένα τελευταία ευθύνη έχει ο πλοίαρχος που για μένα δεν είχε ίσως την οπτική από την πίσω πόρτα της μπουκαπόρτας, στην είσοδο του πλοίου. Αυτή είναι η άποψη μου η νομική».

Attica Group (Blue Star Ferries): Οι αδιανόητες εικόνες δεν συνάδουν με τις αξίες του ομίλου

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Blue Star Ferries, της Attica Group, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του 36χρονου από μέλη του πληρώματός της.

«Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επισημαίνει δε πως θέλει να καταστήσει σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας, διερευνώνται εσωτερικά και οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων.

Σε ανακοίνωση που προηγήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (6/9), η πλοιοκτήτρια εταιρεία δήλωνε συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, και ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Σχετικά Άρθρα