Μπάχαλο με το 112: Κατά…λάθος μήνυμα για Αττική – Προοριζόταν για Μέθανα – Τροιζήνα

 Μπάχαλο με το 112: Κατά…λάθος μήνυμα για Αττική – Προοριζόταν για Μέθανα – Τροιζήνα

Το μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων που εστάλη στο κινητό των κατοίκων των νοτίων προαστίων της Αττικής δεν ισχύει. Ένα λάθος στις κεραίες του δικτύου, έστειλε το μήνυμα που προοριζόταν για Μέθανα και Τροιζήνα και στα νότια της Αθήνας.

Το μήνυμα από το 112 εστάλη νωρίς το πρωί στους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής προκειμένου να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τις επόμενες ώρες το λεκανοπέδιο.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η ενεργοποίηση του 112 αφορούσε Μέθανα και Τροιζήνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κακοκαρία δεν θα πλήξει σήμερα και την Αττική.

Κίνδυνο διατρέχουν η Φυλή, τα Λιόσια και όλες οι περιοχές που «εφάπτονται» με την Πάρνηθα (λόγω της μεγάλης φωτιάς της 19ης Αυγούστου που έκαψε 62.000 στρέμματα). Επίσης, μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Μάνδρα λόγω της φωτιάς του Ιουλίου στα Δερβενοχώρια που έκαψε 117.000 στρέμματα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Αττική.

Το σωστό μήνυμα του 112:

Σχετικά Άρθρα