Αδιανόητες εικόνες στην Αθήνα: Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρο, πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό – 112 για όλη την Αττική (vid)

 Αδιανόητες εικόνες στην Αθήνα: Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρο, πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό – 112 για όλη την Αττική (vid)

Εικόνες χάους καταγράφονται στην Αθήνα αφού από τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Daniel πλημμύρισε το μετρό και ο ηλεκτρικός. Κεντρικές οδικές αρτηρίες μετατράπηκαν σε ποτάμια και έκλεισαν, ενώ πλημμύρισαν ακόμη και σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρο στον Ευαγγελισμό.

Λίγο πριν τις 8 και μισή το βράδυ της Τετάρτης και αφού στην Αθήνα οι άνθρωποι παρασέρνονταν από τα ορμητικά νερά σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης, ήχησε στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112, με την Πολιτική Προστασία να μας ενημερώνει για το ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καλώντας μας παράλληλα να περιορίσουμε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kataigides”.

Βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει την γυναίκα να έχει πέσει κάτω και να την παρασύρει το νερό, όσο εκείνη φωνάζει. Μάλιστα, προσπαθεί να κρατηθεί από μια κολώνα, όμως δεν τα καταφέρνει και τα νερά την παρασύρουν.

Στο βίντεο διακρίνονται και άλλα άτομα να κρατάνε ο ένας τον άλλον και να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο. Στα πλάνα φαίνεται ότι το νερό είναι ορμητικό στο πλάι του δρόμου, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία.

Άλλα βίντεο στα social media δείχνουν ότι στον σταθμό «Ευαγγελισμός» υπήρξε εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων. Παρόμοιες εικόνες καταγράφονται και στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Άγιος Νικόλαος».

Νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός», ενώ τη γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος και Ομόνοια- Κηφισιά, λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσα και έξω από το μετρό αποτυπώνουν την ταχύτητα με την οποία «παρέλυσε» το κέντρο της Αθήνας από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Σημειώνεται, ότι ο σταθμός του μετρό έχει κλείσει και οι συρμοί περνάνε από αυτόν χωρίς στάση.

Τραγικές είναι και οι εικόνες που έρχονται από το Μοναστηράκι.

Στα τμήματα Πειραιάς – Ταύρος & Ομόνοια- Κηφισιά διεξάγεται προσωρινά η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

Λόγω της βροχόπτωσης κλειστοί δρόμοι καταγράφονται σε αρκετά σημεία της Αττικής με την Τροχαία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην οδό Αγ. Παρασκευής από το ύψος της οδού Αετόπετρας στην περιοχή των Αχαρνών
  • Στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας στην περιοχή της Μαγούλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Στην οδό Αγίας Φιλοθέης στην περιοχή Πικερμίου από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Παράλληλα λόγω πτώσης δένδρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ωκεανίδων στην περιοχή της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα.

Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.

Σχετικά Άρθρα