Κακοκαιρία Daniel: Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Πότε αναμένεται εξασθένηση

 Κακοκαιρία Daniel: Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Πότε αναμένεται εξασθένηση

Σφοδρή αναμένεται η επέλαση της κακοκαιρίας και τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας ύστερα από την πρωτοφανών διαστάσεων νεροποντή, την Τρίτη, που έπληξε τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Με την κακοκαιρία Daniel να έχει προκαλέσει καταστροφές στα σπίτια και την Πολιτική Προστασία να έχει εκδώσει νέες οδηγίες κάνοντας λόγο για έξαρση τις επόμενες ώρες, οι μετεωρολόγοι παρουσιάζουν τις προβλέψεις τους.

«Δεν έχει γραφτεί ξανά τέτοιο ύψος βροχής» τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη αναφερόμενη στα 654 mm που έπεσαν στη Ζαγορά Πηλίου.

«Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη διάρκεια της νύχτας, δεν θα σταματήσουν όμως» επισήμανε για να προσθέσει ότι το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει επιδείνωση σε Εύβοια και Μαγνησία.

Όσον αφορά στην Αττική, θα βρέχει κατά διαστήματα. Την Πέμπτη θα χτυπηθούν κυρίως Μαγνησία και Θεσσαλία, ενώ αισθητή βελτίωση θα υπάρξει την Παρασκευή.

Ο μετεωρολόγος του Ant1, Τάσος Αρνιακός, περιγράφοντας το φαινόμενο έκανε λόγο για την «πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου που κορυφώνεται το επόμενο διήμερο».

Σχετικά Άρθρα