Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι Αυστριακών που αγνοούνταν στο Πήλιο

 Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι Αυστριακών που αγνοούνταν στο Πήλιο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο αγνοούμενων στο νότιο Πήλιο, καθώς βρέθηκαν ζωντανοί το βράδυ της Τρίτης, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στην Ξινόβρυση Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Από τις πρωινές ώρες αγνοείται στον Βόλο ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην Αγία Αικατερίνη. O αγνοούμενος βρισκόταν μαζί με τον γιο του στο αυτοκίνητό τους, ο γιος εντοπίστηκε σώος, ενώ ο πατέρας εξακολουθεί να αναζητείται.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ σημείωσε ότι συνομικά 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και κάνουν ενδελεχείς έρευνες στις πληγείσες περιοχές.

Πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία διευκρίνιζαν μιλώντας στο protothema.gr, ότι οι επόμενες ώρες είναι ιδαίτερα κρίσιμες καθώς το φαινόμενο αναμένεται να ισχυροποιηθεί και πάλι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τους υδάτινους όγκους και τα φερτά υλικά που θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις ορεινές περιοχές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής επανέλαβε ότι η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, το φαινόμενο είναι πολύ δυναμικό και έκανε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Τέλος ο κ. Αρτοποιός ανακοίνωσε ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής ενώ σε εξέλιξη είναι η μεταφορά 94 ατόμων από πτέρυγα του γηροκομείου στην Αγία Παρασκευή Βόλου.

Σχετικά Άρθρα