Βγήκαν οι βάρκες στον Βόλο – Πνίγηκαν Μαγνησία, Σκιάθος, Λάρισα – Εικόνες χάους

 Βγήκαν οι βάρκες στον Βόλο – Πνίγηκαν Μαγνησία, Σκιάθος, Λάρισα – Εικόνες χάους

Μαγνησία, Σκιάθος και Λάρισα είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρια Daniel με τα προβλήματα στις περιοχές εκεί να είναι πολύ σοβαρά. Ήδη ένα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Βόλο, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και ένας ακόμα αγνοείται. Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο, με πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και καταστήματα. Πολίτες απεγκλωβίστηκαν με βάρκες ενώ πλημμύρισε και το νοσοκομείο της πόλης, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα χημειοθεραπείες.

Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας στον Βόλο, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ένας δεύτερος άνθρωπος αγνοείται στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. 

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό της πόλης, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και χρειάστηκε να επιστρατευτούν ακόμα και βάρκες για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς ο χείμαρρος Κραυσιδώνας ξεχείλισε σε πολλές περιοχές και τα νερά μπήκαν σε σπίτια στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Το νοσοκομείο της πόλης γέμισε νερά στο δεύτερο υπόγειο, με αποτέλεσμα οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες, 18 στον αριθμό, να αναβληθούν για αύριο, καθώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνταν βρίσκονταν στο υπόγειο. 

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στα ορεινά του νομού λόγω επικινδυνότητας των φαινομένων.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε και στη Σκιάθο, η οποία επίσης πλήττεται έντονα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας έχει κάνει αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο νησί πλημμύρισαν δρόμοι και λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου νερού διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου.

Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες εγκλωβίστηκαν στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, όπου η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο ενώ και στη Λάρισα πλημμύρισαν δρόμοι και εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.

Και εκεί, ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος, που ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θάλασσα και άλλα, σταθμευμένα σε πάρκινγκ κινδύνευσαν.

Λάρισα

Δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών πλημμύρισαν.

Ο δήμος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προχώρησε στην προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης της Αγ. Παρασκευής Στομίου, όπως επίσης απομακρύνθηκαν κι οι κατασκηνωτές του Δημοτικού κάμπινγκ Στομίου. Οι κατασκηνωτές έχουν μεταφερθεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία.

Ο Δήμος Αγιάς ζητά, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο δήμαρχος κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το καιρικό φαινόμενο.

Το 112 ήχησε ακόμα μια φορά, προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα